• Menu
  • Menu

Treelodge Belgium | Overnachten tussen de bomen in een boomhut in België

De Tjiftjaf is niet alleen een klein vogeltje, maar ook de naam van een luxe boomhut (één van de drie) van boomhuttenkamp Treelodge Belgium in België. Dromers, avonturiers en ondernemers Bram en Karen bouwden deze boomhut in het bos, dichtbij het Belgische Retie, helemaal zelf. En dat er onwijs veel passie én werk – bloed, zweet en tranen – in deze boomhut is gestoken is wel duidelijk. Wat een droomplek. Een droomplek die trouwens op menig wensenlijstje staat, want Treelodge Belgium is een gewilde plek voor een getaway in de natuur van België. En dat begrijp ik wel, want wauw! Lees je mee?  

Boomhuttenkamp Treelodge Belgium

Bram en Karen realiseerden hun droom door te bouwen aan het boomhuttendorp in België. Ze hebben met Treelodge Belgium een rustplek voor avonturiers en buitenmensen gecreëerd. Direct bij de ingang van het boomhuttendorp staat dan ook een bord met daarop de tekst ‘Stay wild’. Een mooie reminder om regelmatig even te onthaasten, te genieten van het buitenleven en de natuur om je heen.  

Treelodge bestaat momenteel uit drie boomhutten: De Tjiftjaf, een boomhut voor 2-4 personen mét sauna, de Bonte Specht, een boomhut voor 4-6 personen met hottub op het terras en de Bosuil, een boomhut voor 5 personen. De boomhutten zijn dus vernoemd naar lokale vogels, die je hier bijna elke dag kunt horen (en ja, wij hebben het geluid van de tjiftjaf even opgezocht). 

Wanneer je Bram en Karen al even volgt (bijvoorbeeld via Instagram) weet je dat het hen niet aan toffe plannen ontbreekt. Volgens mij blijven er bij deze twee steeds weer mooie ideeën toegevoegd worden aan de to-do-list, die vervolgens tot in de puntjes worden uitgevoerd. Zodat ook wij kunnen genieten van het avontuur, de natuur en de vrijheid van Treelodge Belgium. 

Boomhut de Tjiftjaf

En dan is daar de Tjiftjaf. Samen met Robin slaap ik een nachtje in de Tjiftjaf. En wat is dit een heerlijk nestje. De eerste boomhut die Bram en Karin bouwden, en wat voor een. De Tjiftjaf is een rustieke houten boomhut die echt volledig voldoet aan mijn – en ik denk ook jouw – plaatje van de ‘boomhut waar je voor altijd wilt blijven wonen’. 

Via een trap bereik je de ingang van de boomhut en verschillende buitenzitjes. Eenmaal binnen zie je grote ramen die uitkijken op het bos, een houtkacheltje voor de gezellige warmte, een heerlijke plofbank en een volledig ingerichte keuken. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, waardoor de boomhut een heerlijk bosgevoel heeft. Er is een badkamer met douche en toilet aanwezig, een verwarming (dus vuur stoken is geen eerste levensbehoefte in de boomhut) en er staat een gezellige rij bosboeken. 

Met de verrekijker spot je de dieren van het bos vanaf de bank of uit bad. Ik hoop stiekem op reeën in de schemering, maar die zie ik helaas niet. Het sfeertje is daarentegen heerlijk en ik wil hier nooit meer weg. 

Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België

Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België
Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België

Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België
Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België

Badderen in de nok van de boomhut

Als kers op de taart staat er in de nok van de boomhut ook nog eens een prachtig vrijstaand wit bad. Dit is echt te gek en al snel na aankomst laat ik het bad dan ook vollopen voor een heerlijke baddersessie met boszicht en een boek. Even later staat Robin – iets eerder dan verwacht – voor de boomhutdeur. Nog even tien minuutjes doorbadderen terwijl Robin haar spullen uit de auto haalt en helemaal door het dolle heen is door de pracht van deze plek. En dan klim ik met een licht weemoedig gevoel toch maar uit bed, droog mezelf af en kleed mezelf aan om vervolgens water te koken voor een theetje op de bank. 

Treelodge-Belgium-luxe-boomhut-met-sauna-hottub-boomhutten-Belgie-België
Belgie-België-overnachten-slapen-bijzonder-met-bad

Vuur maken en koken in de vuurschuur

Je kunt natuurlijk koken in de keuken van de Tjiftjaf, maar nog leuker is het om je eigen maaltje klaar te maken boven het vuur. Treelodge Belgium heeft verschillende mogelijkheden om te koken boven vuur. Zo is er een kampvuurplek voor open vuur met gezellige houten banken en is er de (halfopen) vuurschuur. Een plek die je het liefste thuis ook wilt hebben, waar regen geen probleem is en waar wij ons de hele middag vermaken bij het vuur. Hout hakken, vuur stoken, marshmallow poppetjes maken, chocolademelk opwarmen in een pan boven het vuur. En wanneer het dan tijd is voor het avondeten – en je nog plek hebt in je buik – kun je ook nog gebruik maken van de bakring. Uitleg over het maken van vuur en de manieren koken ontvang je in de welkomstmail. 

Belgie-België-overnachten-slapen-bijzonder-met-bad-sauna

Back-to-basic-Belgie-bijzonder-overnachten-boomhut-houten-cabin-boshuisje

Bubbels en een privé sauna

Beter gaat het niet worden denk je dan, maar dat wordt het dus wel. Sinds kort vind je onder de boomhut de Tjiftjaf namelijk ook nog een privé sauna. Lekker de hele dag naar buiten of bivakkeren in de boomhut om vervolgens ’s avonds wanneer de schemering inzet een paar uurtjes te zweten in de sauna. Je moet van tevoren wel zelf even de sauna opstoken, maar die warmt binnen no-time (20-30 min) op naar een goede temperatuur. Badjas aan, een flesje bubbels een paar champagneglazen mee en genieten maar. 

Luxe-boomhut-Belgie-België-overnachten-slapen-bijzonder
Luxe-boomhut-Belgie-België-overnachten-slapen-bijzonder

Back-to-basic of genieten van luxe?

Volgens mij is het wel duidelijk dat Treelodge Belgium echt één van de mooiste en fijnste plekken is waar ik ooit heb overnacht. Naast dat de boomhutten onwijs ingenieus zijn gebouwd en je direct bij aankomst de drukte en gehaastheid al van je af voelt glijden, is het hier gewoon Genieten met een hoofdletter G. Hou je van een beetje luxe? Maak dan gebruik van het bad of een saunamomentje en bestel lekker eten (leuke tips hiervoor geven Bram en Karen in de welkomstmail!). Ga je liever back-to-basic en hou je ervan om een beetje te ‘werken’ tijdens je getaway? Hak dan je eigen hout, stook een vuurtje bij de kampvuurplek, kook op open vuur in een Dutch oven of op de bakring bij de vuurschuur. Je kunt het jezelf dus zo makkelijk en moelijk maken als je wilt. Als je maar geniet! 

Ook slapen tussen de bomen in een boomhut van Treelodge Belgium?

Boek je verblijf in een boomhut dan via de website van boomhuttenkamp Treelodge Belgium.

Goed om te weten: Mijn bezoek aan Treelodge Belgium is tot stand gekomen in samenwerking met eigenaren Bram en Karen. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening.
→  Nog zo'n gave boomhut: Treehouse Goldsworthy in de Achterhoek
→  Ook leuk: Slapen in Het Punthuisje | Een luxe a-frame cabin in België

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.