• Menu
  • Menu
Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist

Een roadtrip over de Veluwe in een klassieke Mini Cooper

Wat is er mooier dan een roadtrip over de Veluwe in een Mini Cooper? Juist, een roadtrip over de Veluwe in een Mini Cooper in de HERFST! Want wauw, wat is de herfst indrukwekkend op de Veluwe. Vanuit een klassieke Mini Cooper van de Veluwe Specialist ontdekten wij de prachtige bossen en pittoreske dorpjes van deze regio.

Een klassieke Mini Cooper van de Veluwe Specialist

De Veluwe Specialist biedt allerlei toffe activiteiten aan voor een dagje uit op de Veluwe, zoals de regio verkennen met een E-chopper of tandem of een Escape Tour in één van de Veluwse steden. Maar de allerleukste activiteit is volgens mij toch echt wel het maken van een roadtrip over de Veluwe met een klassieke Mini Cooper.

Aangekomen bij de Veluwe Specialist in Uddel zagen we onze Mini Cooper voor de dag al staan. Een authentieke Mini Cooper uit de jaren ’70 of ’80 met een chic burberry printje. Wat een leuke oldtimer. Vier versnellingen, een handmatige choke en uiteraard geen stuurbekrachtiging. We ontvingen een routebeschrijving op papier (heerlijk old school!), kregen uitleg over de verschillende knopjes en schuifjes en waren al snel good to go! Alhoewel.. Nog even snel een kijkje in de ‘kofferbak’, waar we een heuse minibar gevuld met lekkere snacks en wat drinken aantroffen. Top!

Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist

Daar gaan we..

Stefan achter het stuur, Hanneke achterin en ik op de bijrijdersstoel met de routebeschrijving in de hand. “Na 200 meter rechts.” “Goh, dit lijkt wel wat verder dan 200 meter. Misschien hebben we een afslag gemist?” En jawel, ik ben zo afgeleid door dit leuke autootje en het maken van foto’s, dat we al direct bij de tweede aanwijzing de afslag missen. En ja, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit nog een paar keer gebeurt tijdens de roadtrip in de Mini Cooper. Dit ligt overigens niet aan de routebeschrijving zelf, want die is erg duidelijk.

Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist
Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist

En de route zelf?

Vanuit Uddel rijden we via rustige wegen vol bomen in herfstkleuren via Hoog Soeren naar het westen van Apeldoorn, waar we bijna langs de Apenheul en Paleis het Loo rijden. We verlaten de stad al snel weer om door te rijden richting de bossen van kroondomein Het Loo. In de buurt van Wenum-Wiesel vinden we een mooi picknickplekje voor onze lunch. Na de lunch (inclusief een snack uit de minibar als toetje) komen we in bekend gebied. Een aantal Veluwse dorpen met gezellige eetgelegenheden (die helaas gesloten zijn i.v.m. corona tijdens onze roadtrip), waar we ook doorheen zijn gekomen toen we in de zomer op een elektrische Vespa over de Veluwe toerden.

Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist
Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist
Klassieke-Mini-Cooper-Veluwe-Veluwespecialist

Wandelen op Landgoed Staverden

En dan komen we uit bij Kasteel Staverden. Tot dit jaar had ik nog nooit van Staverden, de kleinste stad van de Benelux met slechts 52 inwoners, gehoord. Nu kom ik er al voor de tweede keer. In de zomer brachten we nog een bezoek aan de brasserie naast het kasteel. Nu genieten we vooral van alle herfstkleuren op het landgoed.

Landgoed-Kasteel-Staverden-Veluwe

De uitkijktoren van Kootwijkerzand

Na een korte wandeling stappen we weer in de Mini Cooper om onze roadtrip op de Veluwe te vervolgen. We rijden nu in de richting van Kootwijk, waar je ook het Kootwijkerzand vindt. Een stuifzandgebied dat volgens de borden het ‘woeste hart van de Veluwe’ vormt. We besluiten om hier nu niet te stoppen met de Mini Cooper, maar om de volgende ochtend terug te komen om hier te wandelen en de uitkijktoren te beklimmen.

Let op: Google Maps kent de route richting de uitkijktoren niet. Vanaf Kootwijk rijd je over de Heetweg richting Kootwijkerbroek. Bij de oranje borden waarop ‘uitkijktoren’ staat sla je linksaf naar de Houtvester v.t. Hoffweg. Wanneer je deze (slinger)weg doorrijdt kom je vanzelf uit bij de parkeerplaats.

 Op zo’n vijf minuten lopen vanaf de parkeerplaats zien we bij de ‘ingang’ van het Kootwijkerzand en aan de rand van het bos een stalen uitkijktoren, genaamd de Zandloper (logisch!) verrijzen. Een perfecte plek voor het maken van foto’s, zowel van de uitkijktoren zelf als van het Kootwijkerzand. We rijden expres ‘s ochtends vroeg naar het Kootwijkerzand (want coronaproof ;)) en we hebben de hele toren (Wat zeg ik? Het hele Kootwijkerzand!) voor onszelf. Absoluut een aanrader wanneer je wilt genieten van een schitterend uitzicht.

Uitkijktoren-Kootwijkerzand

Vanaf Kootwijk rijden we terug naar Uddel waar we de Mini Cooper (helaas!) weer inleveren bij de Veluwe Specialist.

En tips voor wanneer je toch in de buurt bent..

Wild spotten bij een wildscherm

Wil je graag wilde dieren te spotten op de Veluwe? Dan is het een aanrader om ‘s morgens vroeg (wanneer het licht begint te worden) en ‘s avonds tegen schemering naar een wildobservatiepunt te rijden. Staatsbosbeheer heeft verschillende wildschermen geplaatst op de Veluwe waar je kans om wild te spotten erg groot is.

Eén van deze wildschermen vind je op een kwartiertje rijden van het Kootwijkerzand. Hiervoor voer je gewoon ‘Wildscherm Alverschotenseweg’ in in Google Maps. Het wildscherm staat dichtbij Radio Kootwijk en Hoog Buurlo en je kunt hier onder meer edelherten, reeën en wilde zwijnen spotten. Wij zijn er twee keer geweest (want ja, wild spotten is verslavend en zo tof!) en beide keren hebben we ze gespot.

Een (herfst)wandeling maken bij Hoog Buurlo

In de omgeving van de schaapskooi van Hoog Buurlo zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Ook gastblogster Nathalie bracht, tijdens een weekend bij BoerenBed Hoeve Meijer, al een bezoek aan Hoog Buurlo. Wij wandelen zelf de gele route, die onder andere langs de schaapskooi voert. De herfstkleuren in het bos zijn schitterend en de vliegenzwammen zijn hier niet te tellen. Een erg leuke wandeling van 4,5 km.

Hoog-Buurlo-wandeling
Hoog-Buurlo-wandeling-Veluwe

Goed om te weten: Onze roadtrip met de klassieke Mini Cooper over de Veluwe werd mogelijk gemaakt door de Veluwe Specialist.

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments