• Menu
  • Menu
Trekkershut-Voscheheugte-Drenthe-Trekkershutten-Trek-in-Fazant-houten-huisje-uitzicht-vuurtje-stoken-hond-huisdier-toegestaan

Overnachten in een Trek-in Fazant op natuurkampeerterrein Voscheheugte in Drenthe

Op Natuurkampeerterrein Voscheheugte in Drenthe kun je niet alleen kamperen, maar ook overnachten in een Trek-in: een houten huisje met een bijzonder kenmerkende vorm dat is gebouwd van materialen afkomstig van sloopprojecten. Duurzaam, back-to-basic en een heerlijk buitenlevengevoel. Trek-in de Fazant ligt niet alleen aan de rand van Natuurkampeerterrein Voscheheugte waardoor je met een beetje geluk een geweldige zonsondergang spot vanuit je luie stoel, maar ook aan een prachtig natuurgebied: het Mantingerveld. Ideaal wanneer je fan bent van slaapplekjes in de natuur waar je even niets hoeft. Lees je mee?

Trekkershut-Voscheheugte-Drenthe-Trekkershutten-Trek-in-Fazant-houten-huisje-uitzicht-vuurtje-stoken-hond-huisdier-toegestaan

Slapen in de Trek-in Fazant | Een duurzaam houten huisje

Zelf overnacht ik dit keer in het fijne Drenthe! Waar een hele leuke Trek-in op mij wacht. Een Trek-in is een modern houten huisje (met prachtige vormen zoals je op de foto’s ziet) die duurzaam is gebouwd van materialen afkomstig uit sloopprojecten. Op natuurkampeerterrein staan drie Trek-ins, namelijk Trek-in de Ree, de Vos én de Fazant. En in die laatste, de Fazant, slaap ik. Een ontzettend leuk gebouwd hutje, ik vind vooral de asymmetrie erg leuk. Het huisje heeft aan beide zijdes gigantische ramen waardoor je lekker wegkijkt naar buiten. Voor de Trek-in vind je op het terras twee Canadese stoelen waar je heerlijk ongestoord een boek kunt lezen. Of natuurlijk een vuurtje kunt stoken op de vuurplaats naast je huisje. Even opwarmen van het buiten zijn bij het vuur met een warme kop thee of een mok chocomelk. Heerlijk! P.s. Hout en een aanmaakkit is te koop bij de Voscheheugte.

Ondanks dat er op het terrein van de Voscheheugte meer natuurhutten staan merk je hier in de Fazant zelf niet veel van. Het huisje is zo geplaatst dat je lekker veel privacy hebt. Deze Trek-in Junior is een comfort Trekkershut en heeft naast een leuk zitje binnen ook een eigen toilet en een keukentje met kookgelegnheid, servies en koelkast. Én niet te vergeten verwarming. Het is daardoor het hele jaar door goed vertoeven in de Trek-in. Wel zo fijn! Wil je douchen? Dan kun je gebruikmaken van het sanitair van de camping dat het hele jaar door geopend is. Heb je liever je eigen douche? Dan kun je kiezen voor Trek-in de Ree of de Vos. Slapen doe je bij de Fazant bovenin het huisje op een soort vide waar een vast tweepersoonsbed is gecreëerd. Je kunt je eigen beddengoed meenemen of beddengoed reserveren bij je boeking. Verwacht zeker geen luxe, want de Trek-in is redelijk back-to-basic, maar wel een erg fijn plekje om het buitenleven te ervaren.

P.s. in de Trek-ins de Fazant, de Ree en de Vos zijn ook honden welkom! En wat is er nu leuker dan samen met je hond op avontuur gaan? 

Trekkershut-Voscheheugte-Drenthe-Trekkershutten-Trek-in-Fazant-houten-huisje-uitzicht-vuurtje-stoken-hond-huisdier-toegestaan

→ Lees ook: 20 leuke, hippe én handige kampeergadgets voor op de camping

Buitenleven-kamperen-overnachten-bijzonder-Drenthe

Natuurkampeerterrein de Voscheheugte

Niet alleen de Trek-ins zijn plaatjes om te zien zo middenin de natuur, ook het Natuurkampeerterrein zelf is een fijne plek. De Voscheheugte is een idyllisch natuurkampeerterrein aan het mystieke Mantingerzand in Drenthe. Het is een plekje die al lange tijd op mijn wensenlijstje stond om te logeren. Op de Voscheheuge vind je 10 natuurhutten (waarvan dus 3 Trek-ins) en 30 kampeerplekjes voor tenten, retrocaravans en kampeerbusjes. Naast de Trek-ins staan er ook een paar prachtige creaties van Tralaluna Casita on Wheels (zoals huisje Bosbes en Tiny Tralaluna). Voscheheugte is een natuurkampeerterrein dat het hele jaar geopend is en waar je dus ook heel goed kunt winterkamperen. Vuurtjes stoken op de vuurplaatsen of in vuurkorven is toegestaan (mits het weer het toelaat natuurlijk).

Wat ook erg leuk is, maar waar ik helaas (nog) geen gebruik van heb kunnen maken omdat ik door de week in de Trek-in verbleef, is het Eethuis bij het natuurkampeerterrein. In de zomer kun je hier bijna dagelijks (en daarbuiten in het weekend) terecht voor lekker eten en een uitgebreid ontbijtje.

Het schijnt dat je vanaf je stoeltje op de Vocheheugte fantastische zonsondergangen kunt zien. Had ik natuurlijk heel erg op gehoopt. Maar helaas was het bij mij volledig grijs en was de zonsondergang in geen velden of wegen te bekennen. Met andere woorden: ik moet nog eens terug. En wie weet spot ik dan ook de Schotse Hooglanders. Want die schijn je óók regelmatig vanuit je luie stoel te kunnen spotten.

→ Lees ook: Winterkamperen | Op deze campings en natuurkampeerterreinen mag je een vuurtje stoken

Wandelen bij het Mantingerveld

Jaa en dan is er nog een reden dat ik graag eens op de Voscheheugte wilde logeren. Het natuurkampeerterrein ligt namelijk tegen het Mantingerveld aan. Eeuwenlang bestond dit stukje Drenthe uit heide, hoogveen en vennetjes. Er bleven slechts een aantal kleine natuurgebiedjes van dit immense landschap over na intensieve ruilverkaveling. Inmiddels is Natuurmonumenten al ruim een kwart eeuw bezig om vier kleine natuurgebieden weer samen te voegen tot een groot aaneengesloten heidelandschap: het Mantingerveld.

In 5 minuutjes wandel je vanaf Natuurkampeerterrein Voscheheugte naar het beginpunt van een aantal mooie wandelingen over het Mantingerveld. De Jeneverbesroute is een wandelroute van 9 km (ongeveer 10 wanneer je vanaf de Voscheheugte start met wandelen), waarbij je de witte pijktjes volgt. Iets korter, maar net zo mooi is het Natuurommetje bij het Mantingerzand van 4,5 km, waarbij je de rode pijltjes volgt. Je wandelt hier over mulle zandpaadjes, tussen de heide door, over zandverstuivingen en tussen de talloze jeneverbesstruiken door. En wie weet spot je de grazende schapen nog wel op de heide.

→ Lees ook: De mooiste plekjes van Drenthe

Ook overnachten in een Trek-in op natuurkampeerterrein Voscheheugte?

→ Ook leuk: De ingerichte Tipi tent | Slapen op Natuurkampeerterrein Landgoed Wilgenheerd

Goed om te weten: Mijn bezoek aan de 'Trek-in Junior Fazant' op Natuurkampeeterrein Voscheheugte is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Groene Koepel (Natuurkampeerterreinen). Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening. In dit artikel zijn daarnaast affiliate links opgenomen. Dat betekent dat als jij klikt op een link en vervolgens een aankoop doet bij de betreffende partijen, ik daar een klein beetje commissie voor ontvang. Jij betaalt hierdoor niet meer geld, maar ik ontvang wel iets extra's.
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.