• Menu
  • Menu
Bijzonder-Overnachten-bij-BoerenBed

Overnachten bij BoerenBed Hoeve Meijer

Gastblogster Nathalie: “Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren wat hij of zij later wilde worden. In mijn geval was dat boerin ( ja, echt! ) of stewardess. Geen van beiden is het geworden, maar ik mocht onlangs wel drie nachten overnachten bij BoerenBed Hoeve Meijer van Frits en Jennie Meijer. Hoeve Meijer is gelegen op de Veluwe midden tussen de koeien. Ik werd helemaal enthousiast van het vooruitzicht te mogen overnachten bij BoerenBed. Ik neem jullie dan ook graag mee tijdens dit avontuur. Hoe is het nou om even boerin te mogen zijn? 

Hoeve-Meijer

Aankomst bij BoerenBed Hoeve Meijer

Eenmaal op de boerderij word ik hartelijk welkom geheten door Jennie. Ze wijst me de weg over het erf en legt alles netjes uit. Ik krijg meteen het gevoel dat ik deze plek voor een paar dagen mijn “thuis” mag noemen. Wanneer Jennie met me meeloopt naar de BoerenBed tent waar ik overnacht, lopen we langs twee ongelofelijk leuke dikke varkens. Ik hoor ze al van ver knorren en ze komen vrolijk naar me toegerend. Ik vind het nu al zo leuk hier!

Bij de tent aangekomen krijgt Jennie meteen een “oh waaaaaauw” en “wowwww” van mij te horen. De tent ziet er echt heel sfeervol uit en zo op het oog alles aanwezig. Koken doe je ouderwets op de houtkachel en de tent verlichten gebeurt met kaarsen en olielampen. Romantisch! Ik heb het gevoel dat ik terugga in de tijd; stroom is er niet, maar toch is er zoveel comfort en luxe om me heen. Er staat zelfs een tweepersoonsbed (met lekkere warme dekens) in de tent en niet te vergeten een bedstee. Stiekem wil iedereen daar toch in slapen? 

Bijzonder-Overnachten-bij-BoerenBed
BoerenBed-Hoeve-Meijer
Bijzonder-Overnachten-bij-BoerenBed

BoerenBed-tent

Koeien melken en voeren met boer Frits

Ik besluit de (kleinschalige) boerderij verder te verkennen en ik kom Boer Frits in de stallen van de koeien tegen. Hij is hier al druk bezig om de koeien te melken. Mijn kinderdroom komt uit, want ik mag zelf ook even helpen de koeien te melken. Iets wat ik nog nooit gedaan heb. Boer Frits melkt de koeien niet met hand, maar ook niet met een melkrobot. Hij gaat de koeien één voor één langs om het melkapparaat aan de uiers te bevestigen. De koeien van Hoeve Meijer geven zo’n 23 liter melk per dag en het leuke is dat er Leerdammer kaas van wordt gemaakt. Ik ben een echte kaasliefhebber, dus ik stel boer Frits heel wat vragen. Hij vindt erg leuk om over zijn werk te vertellen en vertelt dat hij al zijn hele leven op deze hoeve woont.

Het welzijn van de dieren staat op deze boerderij hoog in het vaandel. Zo gaan de koeien elke dag na het melken, als het weer het toelaat, de wei in en fladderen de kippen de hele dag vrolijk rond over het erf. ‘Iedereen die overnacht bij Boerenbed Hoeve Meijer, mag meehelpen het voeren van de koeien. Ik sta met verbazing toe te kijken hoeveel een koe eet. Ik geef een handvol hooi en voor ik me heb omgedraaid is het alweer weg. Het melken van de koeien gebeurt twee keer per dag. ‘s Ochtend rond zes uur en in de avond rond zes uur. De ochtendsessie laat ik stilletjes aan mij voorbij gaan, mijn bed in de tent ligt nog veel te lekker. 

Koken op de houtkachel

Wanneer ik, na een nacht in de BoerenBed tent de tent openrits, zie ik de koeien alweer staan grazen voor de deur. Ik sta te popelen om naar de kippen te gaan om verse eieren te rapen voor mijn ontbijt. Vol verwachting neem ik een kijkje bij de kippen en ja hoor, er liggen inderdaad eieren. Op de houtkachel in de tent kun je echt prima koken, ik vind het zelfs heel erg leuk om op deze manier een eitje te bakken. ‘s Avonds kruip ik heerlijk weg in de tent wanneer de houtkachel aan gaat. Boven de grote houten eettafel hangen twee lampen waar je kaarsen in kunt branden. Verder zijn er nog olielampen die je kunt branden. Het ziet er zo gezellig uit. Een spelletje kaarten aan tafel en ik ben helemaal in mijn element. 

De schaapskooi van Hoog Buurlo

Ook al vind ik het heerlijk bij BoerenBed Hoeve Meijer, het zou zonde zijn om de omgeving niet te verkennen terwijl ik hier overnacht. De ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe bevindt zich namelijk op een steenworp afstand. Twee maanden geleden ben ik hier nog geweest, toen heb ik genoten van een heerlijke fietstocht door het park. Daarom besluit ik nu iets anders te gaan doen.

Ik heb gelezen over de schaapskooi van Hoog Buurlo en wil hier graag een kijkje gaan nemen. Het landschap is er werkelijk prachtig. Je vindt er glooiende heuvels met her en der schapen en je kunt er verschillende wandelroutes afleggen. Ik kom hier zeker nog eens terug voor een andere route.

Schaapskudde-Hoog-Buurlo
Schaapskudde-Hoog-Buurlo

Marshmallows roosteren boven de barbecue

In de buurt van BoerenBed Hoeve Meijer zijn verschillende leuke activiteiten te ondernemen, maar ook op de boerderij zelf kun je je prima vermaken. Bij terugkomst van de wandeling bij Hoog Buurlo, koop ik marshmallows in de boerderijwinkel en steek ik de barbecue aan om de marshmallows te roosteren.

Uiteraard ga ik ook nog even in de stallen bij de koeien kijken en krijgen mijn twee gezellige vrienden een lekkere appel. Met een hoop gesmak en gespetter werken de varkens deze appels weg. Het blijft vermakelijk om naar te kijken. Boer Frits vertelt me dat één van de koeien een week over tijd is en mogelijk één dezer dagen zal bevallen. Hij belooft iedereen wakker te maken wanneer dit midden in de nacht het geval is. Helaas heeft het kalfje nog even op zich laten wachten en werd ik mijn tent niet uit getrommeld.

Bijzonder-Overnachten-bij-BoerenBed

Ik heb fantastische dagen beleefd op de boerderij Hoeve Meijer en het viel mij ontzettend zwaar om weer weg te gaan, wat ga ik deze plek en de lieve Jennie en Frits missen. Ik heb beloofd nog eens terug te komen, ergens huist er misschien toch een kleine boerin in mij. Ben je nieuwsgierig geworden naar het overnachten bij BoerenBed Hoeve Meijer? Neem dan even een kijkje op hun website.”

Goed om te weten: Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door BoerenBed.

Meer lezen over de Veluwe?

Neem dan hier een kijkje. De leukste en meest ontspannen manier om de Veluwe te verkennen is namelijk vanaf een elektrische Vespa.

Nathalie

Reizen is mij met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen we wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heb ik hele mooie herinneringen aan, ik denk dat hier de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ik word ontzettend gelukkig van reizen.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments