• Menu
  • Menu
B&B-de-Bommelier-Drenthe-Bijzonder-overnachten

Overnachten bij B&B de Bommelier in de kop van Drenthe

In de kop van Drenthe, op nog geen 15 kilometer van hartje Groningen, ligt B&B de Bommelier. Een droom van een Bed and Breakfast middenin de natuur. Ik kan oprecht zeggen dat de Bommelier één van de fijnste plekjes is waar we hebben gelogeerd. En dat is natuurlijk deels te danken aan de bijzonder lekkere ontbijtjes die door Jolande worden geserveerd en deels aan het feit dat de B&B in een prachtig stukje van Drenthe ligt. Lees je mee hoe wij ons verblijf bij B&B de Bommelier in Drenthe hebben ervaren?

[toc]

B&B de Bommelier in Roderwolde, Drenthe

In het najaar van 2019 zijn Jolande en Harry gestart met het verhuren van een B&B in het Drentse dorp Roderwolde: de Bommelier. Door achter hun eigen landelijk gelegen woning een nieuwe schuur te bouwen met gastenverblijf, kwam de droom van Jolande uit: het starten van een bed and breakfast.

Aangekomen bij de Bommelier heet Jolande ons welkom met een kop thee en een stukje boterkoek. Dat is pas een fijn welkom. Het gastenverblijf doet denken aan zo’n mooie moderne schuurwoning die je tegenwoordig steeds meer ziet. De B&B heeft twee verdiepingen. Via de entree kom je uit in een grote lichte ruimte waar een fijne zitplek is gecreëerd en een eethoek met kitchenette. In het koelkastje staan allerlei lekkere drankjes en sapjes klaar en ook aan de chocolaatjes is gedacht. Wat een verwennerij. Op de begane grond vind je ook de kleine maar fijne badkamer en een apart toilet.

De wenteltrap in de woonkamer leidt je vervolgens naar de eerste verdieping, waar een slaapzolder is gecreëerd. Een slaapzolder met aan de ene kant een tweepersoonsbed (met uitzicht op de ijsbaan en de natuur) en aan de andere kant twee eenpersoonsbedden. Je kunt dus met maximaal 4 personen verblijven bij de Bommelier. Openslaande deuren in de woonkamer leiden je naar een terras waar je lekker kunt zitten te genieten van het uitzicht bij een vuurtje tijdens koude winterdagen of lange zomeravonden.

B&B-de-Bommelier-Drenthe-Bijzonder-overnachten
B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb

B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb
B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb
B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb
B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb

B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb
B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb

B&B-de-Bommelier-kop-van-Drenthe-Groningen-benb

Weidse uitzichten en fraaie zonsopkomsten

Vanuit de woonkamer en vanaf het terras heb je een heerlijk weids uitzicht over de tuin en de natuur achter de B&B. Je kijkt zelfs uit op de ijsbaan, waar je op koude winterdagen kunt schaatsen. Je kunt je vast voorstellen hoe gelukkig ik was toen ik ‘s ochtends vroeg vanaf de slaapzolder naar buiten keek en de zon langzaam zag opkomen achter de bomen.

De-Onlanden-Groningen-Drenthe-Roderwolde
B&B-de-Bommelier-Drenthe-Bijzonder-overnachten

Reeën spotten bij B&B de Bommelier

Met zo’n perfecte zonsopkomst wil je niet anders dan direct opstaan en de opgaande zon tegemoet lopen. En dat kan hier gelukkig. Heel goed zelfs. Vanaf B&B de Bommelier loop je namelijk zo de Drentse natuur in. Even om de tennisbaan heen en je wandelt direct over bospaadjes en tussen de weilanden. Weilanden waar je met een klein beetje geluk reeën spot. Ik zeg bewust een klein beetje geluk, want wij hebben niet alleen vroeg in de ochtend maar ook nog eens aan het einde einde van de middag meerdere groepjes reeën gespot.

Wandelen-Roderwolde-Drenthe

Ontbijtjes met liefde gemaakt

Na zo’n fijne ochtendwandeling (of wie weet blijf je liever nog even liggen, het mag allemaal) is het tijd voor een ontbijtje. En ik kan je vertellen dat de ontbijtjes van de Bommelier absoluut iets zijn om naar uit te kijken. Bij overnachten in een B&B hoort natuurlijk een voortreffelijk ontbijtje. Jolande maakt de ontbijtjes met liefde voor je klaar en stopt er ontzettend veel aandacht in. Op ons verzoek maakte ze speciaal voor ons twee ochtenden een veganistisch ontbijt klaar. En wauw.. De eerste ochtend waren we al helemaal blij met ons ontbijtje, maar de tweede ochtend was het helemaal feest. We kregen versgebakken pannenkoekjes met fruit. Je begrijpt het, na die zonsopkomst, het spotten van reeën én dit ontbijtje kon onze dag niet meer stuk.

Ontbijt-bed-en-breakfast-Roderwolde

Ontbijt-bed-en-breakfast-Roderwolde

Ook geschikt voor een workation

Komen de muren na een jaar thuiswerken inmiddels wel op je af? Dan hebben we hierbij de perfecte werkplek voor je gevonden: B&B de Bommelier. De WiFI werkt top, een achtergrondmuziekje zet je aan via de toffe retro speaker (die via bluetooth verbindt), de eettafel doet perfect dienst als werkplek en je krijgt er ook nog een ontbijtje bij. En wat dacht je van een fijne wandeling tijdens je werkpauzes? Tijd voor een workation!

Hond welkom bij B&B de Bommelier

Extra leuk is dat ook huisdieren zijn toegestaan bij de bed and breakfast. Butch ging dus gezellig met ons mee en had de tijd van zijn leven. Lekker veel wandelen en quality time met zijn baasjes.

Doen in de omgeving van B&B de Bommelier in Drenthe

Dat ik gek ben op Drenthe is waarschijnlijk geen geheim meer. Tot een paar jaar terug woonden wij zelf ook in Drenthe en eerlijk gezegd mis ik deze provincie best wel. De bossen, de heidevelden, de zandverstuivingen, de gemoedelijkheid, de kronkelende weggetjes. Ik vind het er heerlijk en was dan ook ontzettend blij om weer eens een paar nachten in Drenthe te verblijven. Een aantal tips om je verblijf bij de Bommelier nóg leuker te maken:

1. Wandelen in de omgeving van Roderwolde

Zoals ik al beschreef, wandel je vanaf de Bommelier zo de natuur in. Er zijn verschillende wandelroutes (zie ook de map die in de Bommelier voor je klaar ligt) die je kunt volgen.

Zo kun je een route van een halfuur lopen (hiervoor wandel je om de tennisbaan heen en ga je op het betonpad links. Je kijkt nu uit op het witte Jacobskerkje en de Olie- en Korenmolen Woldzigt van Roderwolde. Aangekomen bij het kanaal – waar je zelfs de skyline van de stad Groningen kunt zien – ga je naar rechts en wandel je een stukje door tot je een pad aan je rechterhand ziet dat door de weilanden loopt. Hier ga je rechts en volg je het pad (langs koeien en met een beetje geluk langs grazende reeën) door de weilanden tot je weer bij het betonpad aankomt. Hier wandel je rechtdoor tot je de B&B weer ziet liggen achter de ijsbaan).

Een route van een uur (die ook in de map van de Bommelier staat) start je op dezelfde manier. Om de tennisbaan heen en op het betonpad links. Aangekomen bij het kanaal ga je naar rechts en loop je door tot het bankje. Het pad vervolgt naar rechts. Je blijft het pad eigenlijk de hele tijd volgen. Deze leidt je door het bos De Kleibosch. Wanneer je op een T-splitsing komt ga je naar rechts. Bij een volgende T-splitsing sla je rechtsaf een boerderijweggetje in. Je komt vervolgens uit op de weg richting Roderwolde, waar je rechtsaf slaat en over de weg naar de B&B wandelt.

Wandelen-Roderwolde-Drenthe
Wandelen-Roderwolde-Drenthe
De-Onlanden-Groningen-Drenthe-Roderwolde

2. Wandelen en fietsen in de Onlanden

B&B de Bommelier grenst aan De Onlanden. Een relatief nieuw (moerasachtig) natuurgebied dat als waterbergingsgebied dient en ervoor zorgt dat de Stadjers (zoals de bewoners van de stad Groningen worden genoemd) droge voeten houden. Vele soorten (moeras)vogels, Exmoorpony’s en zelfs otters zijn de bewoners van De Onlanden. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je door dit unieke natuurgebied leiden. In de Onlanden vind je ook een bijzondere uitkijktoren (let op: tijdelijk gesloten ivm coronamaatregelen), waar je vanaf de parkeerplaats aan de Noorddijk in Peize in zo’n 10 minuutjes naartoe loopt. 

3. Wandelen in het Mensingebos en Sterrebos in Roden

Mijn favoriete stukjes bos in Drenthe: Het Mensingebos en het Sterrebos in Roden dat beide deel uitmaakt van Landgoed Mensinge. Of je hier nu komt in de lente, de zomer, de herfst of in de winter, het is hier altijd mooi. En ook een groot pluspunt: Honden mogen hier bijna overal loslopen (met uitzondering van het begrazingsgebied in het Alterveerse bos). Let bij het oversteken van de Mensingheweg wel goed op. Er wordt hier regelmatig hard gereden en ik doe onze hond hier altijd even aan de lijn. Aan de Mensingheweg (tussen de twee bossen in) vind je twee gratis parkeerplaatsen; één aan de kant van het Sterrebos en één aan de kant van het Mensingebos.

Het Mensingebos

Het Mensingebos is een bos waar brede paden worden afgewisseld met smalle paadjes. Wanneer je vanaf de parkeerplaats het pad het bos in wandelt en alleen maar rechtdoor blijft lopen, kom je uit bij een erg mooi (redelijk ondiep) vennetje waar je hond lekker kan zwemmen. Deze plek wordt druk bezocht door andere honden en hondenbaasjes. Wanneer je het bos helemaal doorloopt kom je uiteindelijk uit bij een heideveld en begrazingsgebied waar honden niet los mogen lopen.

Het Sterrebos

Aan de andere kant van de Mensingheweg ligt het Sterrebos. Aan beide kanten van het bos vind je kleine weilanden omzoomd door houtwallen. Hier heb je de kans om reeën – en ooievaars – te spotten. Net als het Mensingebos maakt het Sterrebos deel uit van Landgoed Mensingheweg. Vroeger woonde de adel van Roden bij havezate Mensinghe en het Sterrebos is waarschijnlijk aangelegd voor de jacht. Het bos draagt de naam Sterrebos omdat alle paden samenkomen in één middelpunt, waar vandaan door de jagers alle paden overzien kunnen worden.

Aan de achterkant van het bos stroomt het Lieversche Diep. Vanaf de parkeerplaats bij het Sterrebos kun je naar de vistrap bij het Lieversche Diep wandelen. Of je kiest voor het bredere pad (tevens scootmobiel- en rolstoelpad) of voor de smallere paadjes aan weerszijden van dit pad (waardoor je in een rondje loopt, zo’n 2,5-3 km). Bij de vistrap vind je de ideale plek voor een picknick aan het water. Door de naaldbomen en de vele hulst is het Sterrebos ook in de winter lekker groen.

Havezate Mensinge

In beide bossen kun je afzonderlijk een wandeling maken, maar je kunt een wandeling door beide bossen ook makkelijk aan elkaar verbinden door de Mensingheweg over te steken. Een derde optie is om je wandeling uit te breiden naar een wandeling van 12 km langs havezate Mensinge, startend bij de Brink in Roden. Je vindt tegenwoordig een museum en een restaurant genaamd Cuisinerie Mensinge in de havezate.

4. Een verwendagje bij de sauna

Er liggen niet één maar twee fijne sauna’s in de buurt van B&B de Bommelier. In Peize vind je Wellnessresort SpaWell en in Zevenhuizen Wellnessresort de Waterlelie (beiden tijdelijk gesloten ivm Coronamaatregelen). De Watelelie heeft geen speciale badkleding- en/of damesdagen, maar bij SpaWell is het iedere 2de en 4de dinsdag van de badkledingdag. Vooral de Waterlelie vind ik erg fijn op warme zomerdagen. Dan geldt er vaak een 25+ gradenactie en kun je voor een gereduceerd tarief genieten van bijna lege sauna’s, ligbedden in de zon/schaduw en een verkoelend zwembad.

5. Een dagje naar Groningen

Een overnachting in de kop van Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen. B&B de Bommelier mag dan in Drenthe liggen, de accommodatie ligt op slechts 15 km van hartje Groningen.

In deze artikelen lees je de leukste tips voor een bezoek aan Groningen stad en de leukste eetplekjes en koffietentjes die je moet bezoeken wanneer je in Groningen bent.

Oosterstraat-Groningen-Pacific

Ook slapen bij B&B de Bommelier in Drenthe?

Wij vonden het echt heerlijk om te overnachten in de bed and breakfast van Jolande en Harry. Ben je ook enthousiast geworden na het lezen van mijn verhaal en lijkt het je ook wel wat om eens één of meerdere nachtjes in bed and breakfast de Bommelier te vertoeven? Neem dan even een kijkje op de website van de Bommelier. Je betaalt voor een overnachting met 2 personen (inclusief ontzettend goed ontbijt) op maandag t/m donderdag €80 en op vrijdag t/m zondag €90.

Goed om te weten: Onze overnachtingen bij B&B de Bommelier werden mogelijk gemaakt door de Bommelier.

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments