• Menu
  • Menu
Tips-budget-Maldiven

Op vakantie naar de Malediven, paradijselijker kan het niet!

Al slurpend uit een kokosnoot met je blote voeten in het hagelwitte zand tuur je naar de oneindige helderblauwe zee. Je knijpt jezelf heel even om er zeker van te zijn dat je niet droomt. Je voelt de prikkeling op je arm en weet dat je niet droomt, maar dat het echt is. Dit is het gevoel dat ik kreeg toen ik met mijn kont in het zand op de Malediven zat. Op vakantie naar de Malediven is echt een feestje. Al helemaal voor de strandliefhebbers die altijd op zoek zijn naar de mooiste stranden kun je hier zeker uit de voeten. Sterker nog, ik weet zeker dat je niet meer naar huis wilt! In dit blog vertel ik, Sharella van sherulestheglobe.nl, waarom je naar de Malediven op vakantie moet gaan.

Op vakantie naar de Malediven


Iedereen kent deze paradijselijke bestemming wel, je hebt het een keer voorbij zien komen op tv, in reisboeken, op Instagram of misschien is er wel iemand in je omgeving op vakantie geweest. Het is een zeer populaire bestemming en tevens ook erg prijzig. Althans dat denken de meeste mensen. Wil je heel graag een keer naar de Malediven, maar heb je niet zo’n groot budget? Dan kun je deze bestemming ook zeker bezoeken. Gelukkig vind je op de Malediven niet alleen maar luxe resort eilanden. 

Tips-vakantie-Malediven

Tips voor de Malediven

Wil je op vakantie naar de Malediven, alleen weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Lees dan zeker onderstaande tips. Ze helpen je een handje op weg om toch jouw droomreis te kunnen maken. 

1. Combineer de Malediven met een ander land

Om geld te besparen raad ik je aan om je vakantie naar de Malediven te combineren met een ander land waar je graag naartoe zou willen. Wij kozen ervoor om na onze rondreis door Sri Lanka nog een aantal nachten te verblijven op de Malediven. Hierdoor bespaar je geld in vliegtickets, aangezien een ticket vanuit een Aziatisch land vaak relatief goedkoper is dan wanneer je direct vanuit Nederland naar de Malediven vliegt.

Tips-budget-Maldiven

2. Verblijf op een backpack eiland

Dat de Malediven bekend staat als prijzig komt door de vele luxe resorts die je vaak voorbij ziet komen. Echter vind je op de Malediven ook backpackers eilanden waar een overnachting een stuk minder prijzig is. Voor de tripjes die je wilt ondernemen betaal je hier ook niet de hoofdprijs. Het backpackers eiland waar wij verbleven was Maafushi, maar er zijn nog meer eilanden waar je kunt verblijven. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan mijn uitgebreide blog voor een verblijf op de Malediven. 

3. Maak een aantal excursies

Als je dan toch op de Malediven bent kun je er beter maar goed van genieten. Mijn advies is dan ook, maak een aantal leuke excursies met één van de aanbieders op het eiland. Op de Malediven ben je afhankelijk van het vervoer per boot en hoewel je rondom het eiland al goed kunt snorkelen, wil je de ervaring om te zwemmen met walvishaaien, nurse sharks en wilde dolfijnen zeker niet missen. Het zijn zulke unieke ervaringen die je bijblijven en ik kan er nog steeds van genieten als ik eraan terugdenk.

4. Vaar met de Ferry naar het eiland Malé

Wanneer je landt op de Malediven moet je eerst nog met de boot een stukje varen om in Malé te komen. Je kunt ervoor kiezen om dit stukje met de speedboot af te leggen, maar ik zou je adviseren om de ferry te pakken. Een kaartje kost zo’n 3 dollar per persoon waardoor je weer geld bespaart. Ben je in Malé dan kun je in de haven tevens weer de ferry pakken naar het betreffende eiland waar je overnacht of kiezen om vanaf daar wel aan boord te stappen van een speedboot. Houdt er wel rekening mee dat de ferry er een stuk langer over doet. Het stukje van de airport naar Malé zelf kun je goed afleggen met de ferry, aangezien dit een klein stukje is. Echter adviseer ik je om vanaf Malé voor de speedboot te kiezen. 

Ben je benieuwd naar de overige tips en wat ik allemaal gedaan heb op de malediven? Lees dan ook mijn blog over de leukste activiteiten op de Malediven!

Sharella

Mijn naam is Sharella en oprichter van She rules the globe. Na mijn studie kwam ik er al snel achter dat een 9-5 baan mij onrustig maakt (lees: ik kan niet goed stilzitten). Ik besloot om het over een andere boeg te gooien en solliciteerde als stewardess. Een van mijn beste beslissingen! Daarnaast ben ik dol op mango & smelt ik weg bij puppy’s. Voor mijn werk vlieg ik de wereld rond waardoor ik op de leukste bestemmingen, hotspots & must see plekjes kom. Al deze unieke ervaringen kan ik niet voor mijzelf houden!

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments