• Menu
  • Menu
Kamperen-busje-Camptoo

Nostalgisch kamperen met een Volkswagen T2 van Camptoo

Gastblog door Nathalie: Razend enthousiast ben ik wanneer ik hoor dat ik met Tinus uit 1982 mag gaan kamperen via Camptoo. Ik ben namelijk letterlijk opgegroeid met kamperen. Van iglotent tot bungalowtent en van vouwwagen tot tourcaravan. Als kind vond ik dit prachtig en eigenlijk kriebelt mijn kampeerhart nog steeds. Wie Tinus is? Dat zal ik je haarfijn uitleggen. Lees je mee?


Eenvoudig reserveren en persoonlijk contact 


Via Camptoo ga ik een lang weekend op pad met een camper. Ik struin de gebruiksvriendelijke website af en mijn oog valt op de mooiste caravans en campers. Camptoo geeft particulieren de mogelijkheid hun caravan of camper te huur aan te bieden. Je hebt persoonlijk contact met de verhuurder, wat het heel erg makkelijk maakt. 

Zodra ik Tinus op mijn beeldscherm voorbij zie komen ben ik verkocht. Mijn hart maakt een sprongetje, want dit is iets wat ik al een paar jaar hoog op mijn bucketlist heb staan. Een T2 Volkswagen buscamper uit 1982. Ik stuur Danielle en Paul, de verhuurders van Tinus, meteen een berichtje via de website van Camptoo en ik heb geluk. Tinus is beschikbaar voor de door mij gekozen datum. Yes!

Kamperen-busje-Camptoo
Kamperen-busje-Camptoo
Kamperen-busje-Camptoo


Met Tinus naar Camping de Waps in Friesland 

Op de afgesproken plek haal ik Tinus op en krijg ik alles netjes uitgelegd. Daniëlle en Paul zijn trots, want Tinus is net in hun bezit en in een prachtig jasje gestoken. In het begin is het even wennen. Tinus is een echte oldtimer, maar rijdt als een zonnetje. Met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur bereik ik Friesland. Op Camping de Waps, in het gezellige Oudemirdum, heb ik een mooi plekje gereserveerd voor Tinus. Met een hoop bekijks installeer ik de nostalgische buscamper. Andere kampeerders komen al snel een praatje maken en stellen allerlei vragen over Tinus. Hij is blijkbaar een graag geziene gast. En terecht!

De buscamper is eenvoudig om te toveren tot een heerlijke slaapplek voor twee personen. Het lijkt krap, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Ik verbaas mij er over hoeveel opbergruimte Tinus heeft. Er is zelfs een Nespresso apparaat en kookstel aanwezig. Nostalgisch maar luxe kamperen noem ik dat. Ik slaap heerlijk en word uitgerust wakker. Klaar voor een nieuwe dag in het mooie Friesland.

→ Lees ook: Camping de Waps in Oudemirdum
Kamperen-busje-Camptoo
Friesland


De Friese Elf Steden 

Ik besluit een aantal steden van de beroemde Elf Steden te gaan bekijken. Zo lunch ik op het terras in Sloten, geniet ik van een heerlijke maaltijd in Hindeloopen en eet ik een lekker ijsje in Workum. In Stavoren wandel ik over de dijk bij het majestueuze IJsselmeer. Wat is Friesland prachtig, ik vraag me af waarom ik hier niet eerder ben geweest.
Ik heb dan ook zeker een reden om terug te gaan, want Camping de Waps is werkelijk een parel. De camping heeft schitterende privé plekken en ligt midden in de bossen. Het sanitair is ontzettend schoon. Ik geniet hier van een heerlijke warme douche. Tevreden loop ik terug naar Tinus en tover in een mum van tijd mijn bed tevoorschijn. Klaar voor een nieuwe nacht in Friesland.

→ Lees ook: Een roadtrip door Zuidwest-Friesland - De Friese Merenroute incl hotspots
 Tip: 10x de leukste eetplekjes met terras en take-away in Friesland
Kamperen-busje-Camptoo
Friesland
Friesland
Friesland
Kamperen-busje-Camptoo
Friesland


Genoten van Tinus via Camptoo 

Met pijn in mijn hart breng ik na drie dagen Tinus terug bij Daniëlle en Paul en bedank hen voor een heerlijk avontuur met hun Tinus. Stiekem nu ook een beetje “mijn Tinus”, want dit is onvergetelijk! Ik beveel Tinus dan ook van harte aan. Reserveer hem eenvoudig via de website van Camptoo, of misschien ontdek jij wel een andere camper of caravan die bij jou past. Kamperen was nog nooit zo leuk en eenvoudig. Camptoo, bedankt voor jullie goede zorgen en support!

Nathalie

Reizen is mij met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen we wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heb ik hele mooie herinneringen aan, ik denk dat hier de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ik word ontzettend gelukkig van reizen.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment