• Menu
  • Menu
Kliffen-van-Moher-dagtrip-Ierland-Rebel-Outdoor

Naar de kliffen van Moher met Rebel-Outdoor

Aan de Ierse westkust vind je de acht kilometer lange Kliffen van Moher. Deze magische klifkust is één van de hoogste van Europa. Vanuit Dublin kun je een dagtrip maken naar deze meest bezochte bezienswaardigheid van Ierland. En wat is het er prachtig! Een absolute must-visit als je een stedentrip naar Dublin maakt of rondreist door Ierland. Namens Rebel-Outdoor vertel ik, Floor, je over mijn dagtrip.

Van Dublin naar westkust van Ierland

Je kan een auto huren, met het openbaar vervoer reizen of een dagtour maken. Dat laatste deden wij. Samen met een vriendin stond ik om 6:30 klaar bij het verzamelpunt van de bus. Met een lunchpakket in de rugzak en koffie in de thermosfles waren we klaar voor de meer dan 3 uur durende reis. Dwars door het prachtige landschap van Ierland met nog een prachtige stop na de kliffen.

Wat een weer!

De weersvoorspellingen waren slecht. Het zag eruit alsof het ging waaien, regenen en dat het heel bewolkt zou zijn. We stelden ons in op een gure wandeling bij de kliffen. Terwijl we steeds dichterbij de kust kwamen, werd de lucht steeds blauwer. Het laatste deel van de busrit was vol met bochten en heuveltjes. Misselijk, maar erg tevreden kwamen we aan. De zon scheen volop! Wat een geluk.

Magisch moment bij de Kliffen van Moher

Onze gids vertelde dat het uitzicht vanaf O’Brien’s Tower het meest indrukwekkend is. Deze toren is gebouwd in 1835 en ligt op het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Terwijl we in het zonnetje naar boven liepen, zagen we met elke stap een stukje meer van het geweldige uitzicht. Wat een magisch landschap. De erosie door de zee was duidelijk te zien en door de zon leek het gras nog groener en de Atlantische Oceaan nog blauwer. Gek om te bedenken dat dit natuurverschijnsel meer dan 320 miljoen jaar geleden gevormd is.

Om het hoekje kijken

Vanaf het hoogste punt liepen we weer naar beneden om de klifkust vanaf een andere hoek te bekijken. Tijd voor een gezonde reep en wat drinken zodat we energie hadden om naar het andere hoge punt te wandelen. Bij elke hoek werden we nog nieuwsgieriger. Wat zouden we zien als we om deze hoek kijken? Doordat we met een busreis gingen, hadden we ongeveer 1,5 uur om de Kliffen van Moher te ontdekken. Als we met eigen vervoer waren, dan had ik het wel geweten. Dan had ik graag om elk hoekje gekeken en de klifwandeling afgemaakt. Doordat we net om iets te veel hoekjes keken, moesten we haasten om weer bij de bus te komen. Als je deze wandeling snel moet maken, dan is het een heuse workout. Gelukkig waren we net op tijd en konden we uitpuffen in de bus.

Op naar de volgende bestemming

We stapten in de bus om door de Burren in County Clare te reizen. De Burren lijkt op een soort maanlandschap, maar dan langs de kust. Als we met eigen vervoer geweest waren, was ik vaker uitgestapt, want wat is dit kalksteengebied bijzonder. Het bestaat uit rotsen, grotten, planten en bloemen. Tijdens onze laatste stop genoten we van het mooie uitzicht en een -nog warm- kopje koffie uit de thermosfles. Van de Burren reden we weer terug naar Dublin. Dit was een geweldige dag!

Naar buiten met Rebel-Outdoor

Rebel-Outdoor maakt toffe dingen voor buiten zoals thermosflessen in mooie kleuren voor onderweg, servies voor op de camping of in de tuin, een picknickkleed voor in het park of in het bos en een stoere koelbox voor op het strand. Nieuwsgierig geworden? Check nog meer moois voor buiten van Rebel-Outdoor!

Floor

Marketing Assistant bij Rebel-Outdoor en Campooz. Woonachtig in Groningen, oorspronkelijk uit Emmen en gek op muziek, natuur, kunst, fotografie en natuurlijk ook op reizen!

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.