• Menu
  • Menu

Maja’s Hideaway | Een fairytale cabin op de Veluwe

Op de Veluwe, in de omgeving van Beekbergen en Lieren, ligt in een 6.000 m2 privé bos Maja’s Hideaway. Een pareltje als je het hebt over houten cabins die volledig opgaan in de natuur. De perfecte plek om alleen of met zijn tweeën (en je hond natuurlijk) te unpluggen en even helemaal op te laden. Samen met mijn hond Butch logeerde ik twee nachtjes in deze bijzondere accommodatie en dat was heerlijk. Ik kan je een verblijf in Maja’s Hideaway op de Veluwe dan ook alleen maar aanraden. Lees je mee?

De fairytale cabins

Maja’s Hideaway is één van de drie Fairytale Cabins die Lucinda & Jaap verhuren. Naast Maja’s Hideaway bestaat Fairytale Cabins uit het Gingerbread Huis en Luka’s Hut. Het Gingerbread Huis ligt in hetzelfde privé bos op de Veluwe als Maja’s Hideaway en is een pittoresk en idyllisch houten huisje dat geschikt is voor 1-7 personen. Luka’s Hut ligt niet op de Veluwe, maar wel op een prachtig plekje aan het water in Overijssel. Dit is een eco-cabin die geschikt is voor 1-6 personen en vanaf de bank kijk je prachtig uit over het water.

Maja's-Hideaway-Fairytale-cabins-boshuisje-op-de-Veluwe 1
Maja's-Hideaway-Fairytale-cabins-boshuisje-op-de-Veluwe 1

Maja’s Hideaway | Een romantische houten cabin in de natuur

Terug naar Maja’s Hideaway. Want daar gaat dit artikel uiteindelijk om. Dat dit een fairytale cabin is, is wel duidelijk. Wanneer ik aankom bij het juiste adres in het bos, zie ik allereerst het Gingerbread Huis. Wanneer ik vervolgens vanaf de oprit het bospaadje volg dat dieper het bosperceel op leidt, zie ik daar tussen de bomen ineens een prachtige houten cabin verschijnen. Ik parkeer de auto en kan niet wachten om binnen én buiten een kijkje te nemen. Ik ben niet de enige die in zijn element is, want ook Butch is blij. Om Maja’s Hideaway heen is bos. Heel veel bos. Wat een romantisch plekje. Aan Butch heb ik geen ‘hond’ meer, dus ik ga zelf op ontdekkingstocht in en om het huisje.

De houten cabin, die geschikt is voor 2 personen (en evt een baby), bestaat voor de helft uit een gigantische glaswand, waardoor het bos volledig naar binnen wordt gehaald. Zowel vanuit het bed, als vanaf de bank kijk je uit op.. natuur. De cabin gaat doordat er gebruik gemaakt is van veel natuurlijke materialen volledig op in de natuur. Leuk feitje: deze cabin heeft Jaap samen met zijn zoons ontworpen en gebouwd van veel hergebruikte materialen. En dat maakt dit boshuisje natuurlijk extra uniek. Geen dertien in een dozijn, er is er maar één zoals Maja’s Hideaway.

Bijzonder-overnachten-op-de-Veluwe-boshuisje-forest-cabin 3

Slapen-op-de-Veluwe-bijzonder-overnachten 1

Dieren spotten vanaf de bank

Aan ramen geen gebrek, dus vanuit het bed, vanuit de keuken én vanaf de bank heb je de mogelijkheid om de dieren die langskomen te bewonderen. En dat is echt heerlijk. Ik kan echt minutenlang staren naar alle vogels die af en aan vliegen om voer te scoren en nestjesmateriaal te verzamelen. Roodborstjes, boomklevers, spechten, meesjes, merels, ze kwamen allemaal regelmatig even langs hoppen. Je kunt je voorstellen dat muziek aanzetten niet meer nodig is, met alle fluitconcerten in de omgeving van het huisje.

Ochtend yoga of een ontbijtje op het zonnige terras

De keuken van Maja’s Hideaway is volledig ingericht. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Zelfs zaken als kruiden, ketchup, pasta, broodbeleg, olie, thee en koffie is aanwezig. In de koelkast stonden eitjes voor me klaar. Je hoeft dus eigenlijk alleen je koffer in te pakken met kleding, boeken én verse etenswaren om wat lekkers te maken. En wanneer je dat fijne ontbijtje achter de kiezen hebt, of je dit nu op de bank of buiten op het terras op eet, is het natuurlijk tijd voor een ochtend yoga sessie. De yogamat en het meditatiekussen liggen voor je klaar. En er is echt niets fijner dan die eerste zonnestralen op het terras. Of je hier nu van geniet met een kop thee of koffie, een ontbijtje of met een online yogales.

Bijzonder-overnachten-op-de-Veluwe-boshuisje-forest-cabin 6

Maja's-Hideaway-Fairytale-cabins-boshuisje-op-de-Veluwe 1

Honden welkom bij Maja’s Hideaway!

Niets leuker dan een boshuisje waar huisdieren zijn toegestaan. En in Maja’s Hideaway zijn honden welkom (hetzelfde geldt trouwens voor het Gingerbread Huis en Luka’s Hut). Wat mij betreft zorgt dit meteen voor extra pluspunten, want dit betekent dat Butch lekker met mij mee kan op avontuur. En van dit soort avonturen is hij groot fan. Er staan zelfs al eetbakken voor hem klaar, ideaal.

Boshuisje-vakantiehuisje-weekendje-weg-Gelderland 1

Wandelen in de bossen op de Veluwe

En als je dan zo lekker in het zonnetje op het terras of met een boek op de bank zit te genieten van de natuur om je heen, kan het wel eens moeilijk zijn om op te staan om te gaan wandelen. Maar het is de moeite waard! Vanaf Maja’s Hideaway kun je direct heel fijn wandelen in het bos. Wanneer je vanaf de oprit rechtsaf slaat op de landweg en vervolgens het bos in wandelt, kun je een mooi ommetje maken. En natuurlijk is er in de omgeving zo ontzettend veel te zien, te doen en te wandelen/fietsen. Je bent tenslotte op de Veluwe.

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland (ongeveer 1.000 km² groot) en als je het mij vraagt ook één van de mooiste gebieden in Nederland om te overnachten. Wakker worden tussen de eekhoorntjes en fluitende vogeltjes, wild spotten in het bos, een vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ik hou ervan en kom er altijd weer tot rust. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, een romantisch weekendje weg of even een paar dagen offline en back-to-basic overnachten, op de Veluwe kan het allemaal.

→ Lees ook: Wat te doen op de Veluwe? Tips voor uitjes en bezienswaardigheden

Uitkijktoren-Kootwijkerzand

Waarom je bij Maja’s Hideaway wilt logeren?

Moet ik dat echt nog uitleggen? Maja’s Hideaway is een heerlijke romantische getaway en een fijn plekje om alleen (of samen met je hond) of samen met iemand heen te gaan. Het is een heuse hideaway, een pareltje verborgen in de bossen. Je kunt hier echt tot rust komen en weer helemaal opgeladen naar huis gaan. Genieten van de natuur, terwijl je in een volledig ingerichte en comfortabele houten cabin verblijft.

Een overnachting in Maja’s Hideaway kun je boeken via de website van Fairytale Cabins of via Airbnb. Ook kun je een kijkje nemen op de Instagrampagina Cabins in a fairytale.

→ Meer bijzondere slaapplekjes op de Veluwe: Overnachten op de Veluwe
Goed om te weten: Mijn bezoek aan Maja's Hideaway is tot stand gekomen in samenwerking met eigenaresse Lucinda. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening.
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.