• Menu
  • Menu
Camping-Hoeve-Krekelberg-Natuurkampeerterrein-Zuid-Limburg 6

Kamperen op Camping Hoeve Krekelberg | Een natuurkampeerterrein in Zuid-Limburg

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bij Schinnen ligt een prachtig natuurkampeerterrein: Camping Hoeve Krekelberg. Op ongeveer een kwartier rijden van het pittoreske Valkenburg. Een terrassencamping met uitzicht waar je u tegen zegt. Gelegen rondom een sfeervolle Limburgse carréboerderij en allemaal ontzettend goed verzorgd. Prachtige zonsopkomsten én zonsondergangen, terrassen die zorgen voor fenomenale uitzichten, ruime plekken, de natuur om je heen, de gemoedelijkheid, het autoluwe terrein en het bizar schone en nette sanitair. Lees je mee?

Camping Hoeve Krekelberg

Camping Hoeve Krekelberg heeft zo’n 115 (ruime!) kampeerplaatsen. Reserveren is zeker in het hoogseizoen nodig, maar zou ik in het laagseizoen ook aanraden. Je kunt geen specifiek kampeerplekje reserveren, maar mag bij aankomst zelf een plekje uitkiezen op één van de velden en terrassen. Je kunt overigens wel een reservering maken voor het ‘kindvriendelijke veld’ (de Bonte Specht), waar je vervolgens bij aankomst je plekje uit kunt kiezen. Elk veldje en terras heeft zijn eigen karakter, met elk een eigen uitzicht.

Zo komt aan de kant van de tentenvelden (Boerenzwaluw, Puttertje en Ekster) en de hoger gelegen terrassen Koolmees en Groenling de zon op, waardoor je ‘s ochtends vroeg al heerlijk in het zonnetje zit. De zon gaat onder aan de kant van de velden aan de andere kant van het natuurkampeerterrein. Zo heb je op het veld Pimpelmees een fenomenaal uitzicht op de zonsondergang en kun je ook op het voorste gedeelte van de veldjes Koolmees en Groenling nog lang van het avondzonnetje genieten.

Kamperen-natuurkampeerterrein-Zuid-Limburg

De mooiste plekjes van de camping

Wat wij de mooiste plekjes van de camping vonden? Sowieso de veldjes die gereserveerd zijn voor tenten – Boerenzwaluw, Puttertje en Ekster. Je kijkt hier prachtig uit over de heuvels en andere tenten, wat ik zelf het mooiste en meest natuurlijke vind. Ben je niet met een tent? Dan zijn de hoger gelegen terrassen Groenling en Koolmees erg mooi. Wij stonden zelf op het hoogste veldje Groenling.

Kamperen-natuurkampeerterrein-Zuid-Limburg

Het sanitair en de voorzieningen

Het toiletgebouw van het natuurkampeerterrein is in de winter van 2020-2021 helemaal vernieuwd en voelt – helemaal voor een natuurkampeerterrein – ontzettend luxe aan. Genoeg douches en toiletten, afwasplekken binnen en buiten en alles heerlijk schoon. Naast de sanitaire voorzieningen is er ook een slechtweervoorziening ‘de Koestal’, waar je bij slecht weer terecht kunt om te lezen of spelletjes te spelen.

In verband met de overlast van fietsendiefstallen, is het de bedoeling dat je je fiets in één van de fietsenstallingen (inclusief mogelijkheid voor het opladen van je e-bike) plaatst die ‘s nachts worden afgesloten. Op de camping is tevens een oplaadpaal aanwezig waar je je elektrische auto of camper met maximaal 11 kW kan bijladen. Ideaal wanneer je met een e-camper van LEAVV (binnenkort online!) op pad bent en relatief snel wilt opladen. Daarnaast is het mogelijk om ‘s ochtends warme broodjes te halen bij de bakker die regelmatig op de camping komt.

In de omgeving van camping Hoeve Krekelberg

In de omgeving van Camping Hoeve Krekelberg zijn ontzettend veel wandel- en fietsmogelijkheden om het Zuid-Limburgse heuvellandschap te ontdekken. Vanaf de camping wandel je overigens ook zo het bos in, waar je een mooi rondje kunt lopen. De camping ligt daarnaast op zo’n 20 minuten rijden van het gezellige Valkenburg en op een kwartiertje rijden van de Brunssumerheide. Je hoeft je hier dus niet snel te vervelen.

Camping-Hoeve-Krekelberg-Natuurkampeerterrein-Zuid-Limburg 6
 Deze camping maakt ook deel uit van het artikel: Een roadtrip van 7 dagen door het zuiden van Nederland met een e-camper van LEAVV 
Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Deze kaart is één kalenderjaar geldig en geeft je het recht om met je gezin óf het met jou kamperende gezelschap van max. 4 personen (inclusief jezelf) samen gebruik te maken van een kampeerplek op de terreinen. Je kunt de Natuurkampeerkaart mét of zónder Het Groene Boekje bestellen. De prijs is gelijk. 
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.