• Menu
  • Menu
Treehouse-Goldsworthy-boomhut-Nederland-Achterhoek-Halle-Airbnb

Treehouse Goldsworthy in de Achterhoek | In deze boomhut wil jij zeker een nachtje slapen

In het oosten van het land, in de Achterhoek welteverstaan, heb je de mogelijkheid om te slapen in een unieke boomhut: Treehouse Goldsworthy. Je gaat hier letterlijk ‘de boom in’. In de paardenwei achter het huis van Andy en Miriam, heeft Andy om een grote levende eik heen namelijk een prachtige boomhut, Treehouse Goldsworthy, gebouwd waarin je kunt overnachten. Ik noem het nu wel een boomhut, maar je kunt dit plekje met recht een ‘boomhuis’ noemen. Wat een unieke en spectaculaire accommodatie! Ik weet zeker dat ook jij, als je er eenmaal bent, dit bijzondere plekje niet meer wilt verlaten.

Update juni 2021: In de winter van 2020 verbleven we een nachtje in Treehouse Goldsworthy. En in juni verbleven we nogmaals een nachtje in de boomhut. En wat een wereld van verschil zeg! Een kale eik vs een eik die vol in blad staat. Het opstoken van het houtkacheltje in de winter vs een zomers temperatuurtje. Heerlijk om die verschillen in de natuur van zo dichtbij mee te maken! Het artikel over Treehouse Goldsworthy schreef ik na ons bezoek in de winter, maar de foto’s in dit artikel zijn gemaakt in de winter én de zomer.

Treehouse-Goldsworthy-boomhut-Nederland-Achterhoek-Halle-Airbnb

De boom in – Treehouse Goldsworthy

Treehouse Goldsworthy ligt in de Achterhoek en in het buitengebied van het dorpje Halle (dichtbij het dorp Zelhem). Aangekomen bij de boerderij van Andy en Miriam worden we enthousiast welkom geheten door Andy, de bouwer van het boomhuis.

Terwijl we richting de paardenwei lopen vertelt Andy al honderduit over het boomhuis. Middenin de paardenwei zien we de boomhut: hangend rond een levende oude eikenboom. Via touwen en katrollen wordt de deur naar beneden gelaten. Een deur die tegelijkertijd dienst doet als trap om het boomhuis in te komen.

Als we de trap op lopen, zijn we eigenlijk een beetje overweldigd van alles wat we zien. Natuurlijk, ik heb foto’s gezien van Treehouse Goldsworthy en die zagen er prachtig uit, maar dit is echt geweldig. Ik zie direct allerlei mooie details en hoekjes waar ik foto’s van wil maken. De zon is net ondergegaan, wat zorgt voor prachtige achtergrondkleuren.

Treehouse-Goldsworthy-Achterhoek-boomhut
Slapen-in-een-boomhut-Treehouse-Goldsworthy

Een bijzondere constructie

Een trap die tegelijkertijd dienst doet als deur is niet het enige geniale aan deze boomhut. Er is namelijk niet in de boom geschroefd. De boomhut vormt als het ware een cocon rond de eikenboom en is vastgemaakt aan de boom met banden en kettingen. Het boomhuis zelf heeft twee verdiepingen, waarbij de stam van de eik het middelpunt van het ronde huisje vormt. De takken van de boom lopen her en door het huisje. Wij slapen in de winter in de boomhut en de takken hebben hun blad dus al bijna helemaal verloren, maar in de zomer vormt dit vast een prachtig groen geheel van bladeren.

‘Beneden’ is een barretje met uitzicht op de weilanden gecreëerd en een gezellig zitje bij de houtkachel. Ook bevindt zich hier het keukentje en een douche. Via een steile trap naar boven komen we uit op de slaapvide, waar een toilet en een tweepersoonsbed (de boomhut is dus geschikt voor twee personen) staat. De transparante platen op het dak en de ramen aan de zijkant van het boomhuis zorgen voor veel lichtinval én voor een mooi uitzicht. Ik kan niet wachten om hier te slapen.

Slapen-in-een-boomhut-Treehouse-Goldsworthy-Achterhoek-Halle
overnachting-Treehouse-Goldsworthy

Treehouse-Goldsworthy-Achterhoek
Slapen-in-een-boomhut-Treehouse-Goldsworthy

Oog voor detail

Je kunt wel zien dat Andy en Miriam veel oog voor detail hebben, want ik raak hier maar niet uitgekeken. Van de hangmat aan het plafond waar je met de telescoop naar de sterren kunt kijken (een cursus telescoop kijken heb ik misschien nog wel even nodig :)) tot de warme kleuren van de kussens op het bed. En van het boeddha beeld op de vide tot de gouden kledinghaken naast het bed. De krukken bij het barretje en de gezellige lampjes maken het helemaal af. Een lust voor het oog!

Treehouse-Goldsworthy-bijzonder-overnachting-Achterhoek

Slapen-in-een-boomhut-Achterhoek-Nederland

Slapen-in-een-boomhut-Achterhoek-Nederland

De boomhut is van alle gemakken voorzien

De boomhut is van alle gemakken voorzien! Overal is aan gedacht en alles wat je maar nodig kunt hebben tijdens een romantisch weekendje weg of een vakantie in eigen land is aanwezig. Er is warm water, elektra en een keukentje (met koelkast, een inductie kookplaat met twee pitten, potten, pannen, servies, bestek, thee, koffie en zelfs een Dutch oven). Er staat zelfs een fles rode wijn als cadeautje voor ons klaar! Mocht je net als wij gaan voor ‘een avondje gemak’, zijn de (afhaal)pizza’s van Pizzeria en Gelateria Attraverso in Zelhem een héél goed idee.

De douche is van de woonruimte afgescheiden met een douchegordijn en hetzelfde geldt voor de wc. Mocht je nu net als wij denken, goh niet heel relaxt dat de ander alles hoort (want ja, dat is dus zeker het geval ;)), dan hebben wij de oplossing. Ga jij naar de wc? Dan doet de ander óf oortjes met muziek in óf poetst deze zijn of haar tanden met een elektrische tandenborstel.

Treehouse-Goldsworthy-bijzonder-overnachting-Achterhoek
Boomhut-overnachting-Treehouse-Goldsworthy

Slapen in de boomhut in de winter

In de zomer zul je hem niet nodig hebben, maar in de winter zeker wel: de houtkachel. Ondanks dat de boomhut in de winter wordt geïsoleerd, er schapenvachten op de houten vloer worden gelegd en er dekentjes aanwezig zijn om lekker om je heen te slaan (tip: vergeet je pantoffels en warme kleren niet!), is de brandende houtkachel wel erg fijn tijdens de koude dagen.

Goed, first things first.. Eten! Nadat de zon onder is gegaan halen we pizza, pasta én tiramisu af bij Attraverso in Zelhem en rijden dan snel weer terug naar ons boomhuisje voor de nacht. Na het eten van de pizza is het tijd om de houtkachel aan te steken. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit meestal overlaat aan Stefan. Ook voor Karin is dit nieuw, dus dit is even een kleine uitdaging. Aanmaakblokjes, kleine houtjes met ruimte voor zuurstof en vervolgens wat grotere blokken hout. Goed, naast een cursus sterrenkunde en telescoop kijken zou een cursus ‘vuurtje maken’ voor ons ook geen kwaad kunnen. Maar uiteindelijk weten we toch een heel redelijk vuurtje te maken dat we in de avond gaande houden.

Slapen in een boomhut

En dan is het slaaptijd. Slapen met de pyjama en sokken aan, want het vriest niet, maar het is door de koude wind behoorlijk fris buiten. Gelukkig zijn de dekens en het dekbed lekker warm en dik. Koud heb ik het ‘s nachts in bed dan ook niet gehad.

Het waait een beetje (het schijnt dat je de boomhut soms wat voelt meedeinen op de wind, dit heb ik niet gevoeld) en ondanks dat we ‘in the middle of nowhere’ slapen hoor ik toch een aantal (voor mij onbekende) geluiden. De wind op de dakplaten, de paarden die af en toe een rondje om de boomhut lopen en ver weg horen we koeien loeien in een stal.

Slapen-in-een-boomhut-Achterhoek-Nederland

Wakker worden in Treehouse Goldsworthy

‘s Ochtends worden we wakker met zicht op een prachtige zonsopkomst boven de weilanden. En het is koud buiten de dekens, brr! De houtkachel is ‘s avonds natuurlijk langzaam uitgegaan, dus die moeten we opnieuw aansteken om de boomhut weer te verwarmen. De kleine houtjes, die we nodig hebben om het vuur aan te maken, zijn bijna op. Tijd om hout te kloven (en ja, voor alles is een eerste keer)! Uiteindelijk is het Karin die de houtkachel goed aan krijgt, waardoor het behaaglijk warm wordt in de boomhut.

Treehouse-Goldsworthy-boomhut-Nederland-Achterhoek-Halle-Airbnb

Bijzonder-overnachten-Nederland

Een bijzonder boomhut avontuur

De zon schijnt op de boomhut, we maken een lekker ontbijtje en worden begroet door onze buren (de paarden). Nog even genieten en dan zit het slapen in een boomhut er alweer op. Maar wat een avontuur was het! Het overnachten in Treehouse Goldsworthy gaf me het gevoel van winterkamperen (ok met heel wat meer luxe dan in een tent natuurlijk). Ditzelfde gevoel had ik toen ik een nachtje in een Yurt op de Veluwe sliep. En ik hou hier zo van! Ik word zo blij van dit soort bijzondere slaapplekjes. Een echte bucketlist ervaring.

Treehouse-Goldsworthy-boomhut-Nederland-Achterhoek-Halle-Airbnb

Wil je ook een nachtje slapen in boomhut ‘Treehouse Goldsworthy’?

Ook een nachtje, een weekend of langer slapen in deze toffe boomhut? Neem dan een kijkje op Airbnb bij ‘Treehouse Goldsworthy‘.

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 comments