Een camper of busje huren via Goboony, lekker vakantie vieren en zorgeloos op roadtrip gaan. Ideaal wanneer je wél van toffe kampeerbusjes, kamperen en roadtrippen houdt, maar zelf geen camper tot je beschikking hebt. Goboony is hét deelplatform waar je de leukste busjes en campers van particulieren huurt en voor even dat fijne #vanlife zelf kunt ervaren. In samenwerking met Goboony ging ik op pad met één van de mooie kampeerbusjes die je via Goboony kunt huren: Siep de Supper. Een vintage Volkswagenbusje en een lust voor het oog. In dit blog lees je over mijn ervaringen met Goboony. Lees je mee?
- Wat is Goboony?
- Hoe kies je de juiste camper uit op Goboony?
- 15x toffe kampeerbusjes en campers op Goboony
- Een camper huren via Goboony | Hoe werkt het?
- We gaan op roadtrip en nemen mee.. Siep de Supper! | Een vintage Volkswagenbusje
- Langzaam reizen | Genieten van het gepruttel en de wind door je haren
- Kamperen op Natuurkampeerterrein Lheederzand
- Vakantie vieren op Natuurkampeerterrein de Dassenburcht
- Mijn ervaringen met Goboony
Meer leuke kampeertips? Deze blogs vind je misschien ook interessant: → Campspace: De 15 leukste adresjes voor een kampeer- of glampingavontuur → Kamperen: 20x leuke, hippe én handige kampeergadgets → Campings: Kamperen op de mooiste campings van Nederland
Wat is Goboony?
Zoals je misschien wel weet ben ik dol op kamperen én op toffe kampeerbusjes. Het is mijn droom om er (ooit) zelf een te hebben én om te bouwen precies naar mijn wensen. Voor nu is dat toekomstmuziek. En daarom is het zo tof dat Goboony bestaat. Goboony is hét platform voor camperliefhebbers die wel willen genieten van een te gekke roadtrip met een camper of busje, maar er zelf geen hebben.
Via Gobony verhuren particulieren hun eigen camper en delen zij de ervaring van het roadtrippen met een campertje met anderen. Win win! Want deze campers staan anders vaak wekenlang stil. En op deze manier hoef je geen eigen campertje aan te schaffen (wat zorgt voor een lagere productie), maar kun je wel lekker genieten van de vrijheid die een huisje op wielen biedt. Lekker duurzaam. Goboony is dus eigenlijk een soort Airbnb, maar dan voor campers. P.s. het huren van een camper via Goboony is vaak een stuk goedkoper dan via een camper verhuurbedrijf.



Hoe kies je de juiste camper uit op Goboony?
Via Goboony worden tegenwoordig een paar duizend campers aangeboden. Van retro VW busjes tot luxe en spiksplinternieuwe campers. En van elektrische campers tot de meest bijzondere omgebouwde kampeerbusjes. Of je nu wilt roadtrippen in Nederland, off grid door Europa wilt toeren of op wintersport en naar de bergen wilt, op Goboony is voor iedereen wat wils te vinden. Maar hoe vind je nou de camper of het kampeerbusje dat het allerbeste bij jou en jouw wensen past?
Ga je voor het eerst een camperreis maken met een Goboony camper? Dan vraag je je misschien wel af hoe je tussen al die campers op Goboony de juiste camper vindt die voldoet aan jouw wensen en geschikt is voor jouw reis. De website van Goboony werkt eigenlijk heel eenvoudig. Op de homepage vul je in in welk land je een camper wilt huren (dit betreft dus de standplaats en ophaal- en inleverlocatie van de camper), in welke periode je een camper wilt huren en hoeveel slaapplaatsen de camper (minimaal) moet hebben. Dit laatste is natuurlijk heel erg bepalend voor het soort camper dat je gaat huren en de grootte van de camper.
Vervolgens komt het aanbod in beeld. Het is handig om wat filters aan te brengen, zodat je wat specifieker kan zoeken naar de voor jou geschikte camper. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je je hond wilt meenemen (hond toegestaan), dat je met de camper naar het buitenland wilt (buitenland en/of wintersport toegestaan), dat je een camper wilt met airco tijdens het rijden en/of in de woonruimte of dat je graag off grid wilt kunnen kamperen. Ook kun je een filtering aanbrengen in het type camper (bijvoorbeeld een kampeerbus, een buscamper of een integraal camper).
Verder is het bij het uitzoeken van jouw camper handig om rekening te houden met brandstofkosten en te kijken of het aantal kilometers onbeperkt is of dat je een aantal vrije kilometers hebt en een meerprijs betaalt per extra gereden kilometer. Zo verbruikt een grote camper meer brandstof dan een klein kampeerbusje en zullen nieuwere campers over het algemeen zuiniger zijn dan vintage campers. Wanneer je in Nederland blijft is dit misschien niet zo spannend, maar wanneer je enkele duizenden kilometers gaat rijden kan dit flink oplopen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektrische camper. Lekker duurzaam en groen op reis! Wij gingen eerder al eens op pad met de leuke groene LEAVV e-campers en ook deze zijn te huur via deelplatform Goboony.



15x toffe kampeerbusjes en campers op Goboony
Zelf heb ik natuurlijk ook lekker veel rondgesnuffeld op Goboony om het leukste busje voor onze roadtrip te vinden. Om de keuze voor jou ietsje minder moeilijk te maken, heb ik 15 toffe, mooie en leuke kampeerbusjes, buscampers en campers voor je op een rijtje gezet die je via Goboony kunt huren. Wat is jouw favoriet?
- Siep de Supper – Het lichtblauwe idyllische Volkswagenbusje waarmee wij zelf op pad zijn geweest.
- De LEAVV e-camper – We zijn er inmiddels twee keer mee op pad geweest en groot fan van deze 100% elektrische kampeerbusjes.
- Een elektrische VW t2 camper – Ook elektrisch, maar wel in een lekker nostalgisch en authentiek jasje.
- De stoere Dutch Nomad Van van Dutch Nomad Couple – De VW California Ocean 6.1 van deze reislustige familie rijdt volgens mij heerlijk weg.
- Columbus: een verbouwde Duitse Rode Kruis bus – Wat een plaatje om te zien deze kampeerbus.
- Off grid met Fred : een zonnige VW Crafter buscamper.
- Het lichtblauwe retro Peugeot busje – Wat een plaatjes en wat een nostalgisch gevoel.
- Een Landrover Discovery met daktent – Arvid en Wolf, de stoere Landrovers van Van Het Pad, mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Roadtrippen met een toffe 4×4 mét daktent staat nog altijd op mijn bucketlist.
- Een Ford Nugget Plus in two tone – Een lekker nieuwe buscamper. Sowieso vind ik de Ford Nuggets erg leuk, omdat de indeling zo handig en anders is met de keuken achterin.
- Een Volkswagen T5 Ventje – Een bestelbus die door de mensen van Ventje (erg leuk merk met een slim en modulair interieur!) is omgebouwd naar camper.
- Little My – Van buiten een lekker onopvallende witte camper, maar van binnen een cozy huisje op wielen.
- GreenLife – Een ruime legergroene Mercedes Sprinter met een cozy interieur. Ik vind hem leuk!
- Camperbilly – Een heerlijk blauw Volkswagen T2 kampeerbusje uit 1978. Lekker genieten van slow travel.
- Paars witte Hymer – Wat een blikvanger is deze retro Hymermobil zeg. Voor de reizigers zonder haast, maar met liefde voor een flink vleugje retro.
- De oldtimer camper van Gewoon bij Suus – Een échte retro camper, maar heerlijk gezellig opgeknapt.

Een camper huren via Goboony | Hoe werkt het?
Ok, leuk al die mooie campers. Maar hoe werkt het eigenlijk, een camper huren via Goboony? Dat ga ik je vertellen. Het is eigenlijk vrij eenvoudig, juist omdat deelplatform Goboony er tussen zit en zoveel regelt. Het huren van een camper via Goboony in en notendop:
- 1. Je zoekt je favoriete camper uit op de website van Goboony.
- 2. Je dient een (vrijblijvend) huurverzoek in. Je stelt je hierbij voor aan de eigenaart en vertelt wat over je plannen. Wanneer de eigenaar je aanvraag heeft geaccepteerd (het contact verloopt echt supereasy en fijn via Goboony), besluit je of je de camper daadwerkelijk wilt reserveren voor de door jou ingevulde periode.
- 3. Je betaalt de camperhuur. Je doet na reservering een aanbetaling en enkele weken voor vertrek betaal je het resterende bedrag en de borg. De betalingen verlopen allemaal via het Goboony platform.
- 4. Je haalt de gehuurde camper op. Met de eigenaar heb je contact over de ophaaallocatie en de ophaaltijd. Ter plaatse krijg je uitleg van de eigenaar over de camper en vul je het GoForm in. Een formulier waarop zaken vermeld staan als kilometerstanden, schades en evt afspraken die je maakt. En dan kan de roadtrip beginnen!
- 5. En dan lever je de camper weer (schoon) in. Helaas pindakaas. Even aftanken en zorgen dat je de camper weer netjes inlevert. En wanneer alles in orde is krijg je je borg via Goboony binnen enkele dagen teruggestort op je rekening.

We gaan op roadtrip en nemen mee.. Siep de Supper! | Een vintage Volkswagenbusje
Na wat rondsnuffelen op Goobony, kies ik ervoor om op pad te gaan met Siep de Supper. Een klassiek en mega fotogeniek blauw Volkswagenbusje (een Volkswagen LT 28) voor twee personen. Ik ga op roadtrip met mijn zusje en onze hond Butch mag ook gezellig mee, want je hond is toegestaan in dit busje. We pikken Siep op in Meppel (de standplaats van Siep is trouwens normaal gesproken Groningen), krijgen wat uitleg over deze vintage camper en pakken onze spulletjes over van de auto naar de bus. En jeetje, wat is dit kampeerbusje leuk zeg.
Het exterieur én het interieur zijn niet alleen een lust voor het oog (ik bedoel kijk dat leuke keukentje nou met de blauwe tegeltjes en de te mooie wasbak), er is ook nog eens overal aan gedacht en alles is tot in detail afgewerkt. Een vast dwarsbed van 1.40 x 1.80m dat je met kussens makkelijk kunt verlengen naar 1.80 x 1.95m, een gasoventje voor je croissantjes in de ochtend, zonnepanelen op het dak waardoor je zelfs off grid kunt kamperen en een (elektrische) koelbox onder de bank. Het keukentje is volledig ingericht met gezellig servies en potten en pannen en je vindt in het busje alles wat je nodig hebt tijdens een kampeertrip. Je kunt als je wilt zelfs je sup meenemen wanneer je op roadtrip gaat met Siep. Wij kunnen niet langer wachten, let’s go!
→ Ook leuk: Camping de Houtwal | Idyllisch kamperen aan de rand van NP Weerribben-Wieden





Langzaam reizen | Genieten van het gepruttel en de wind door je haren
Raampjes open, de wind door onze haren en gaan! Al pruttelend en genietend rijden we richting ons eerste kampeerplekje. Siep komt uit het jaar 1985 en is daarmee een vintage camper. Het is dan ook het allerleukste om lekker over binnendoorweggetjes te toeren. Zonder haast je onderdompelen in de natuur om je heen en reizen in een lagere versnelling. Letterlijk, want Siep heeft maar vier versnellingen. Trouwens, door langzaam te reizen zie je een stuk meer.


Kamperen op Natuurkampeerterrein Lheederzand
En dan komen we aan op ons kampeerplekje: Natuurkampeerterrein Lheederzand. Een kleinschalig en bosrijk natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer in het Nationale Park Dwingelderveld. We klappen de stoeltjes en de tafel uit en schenken een glaasje wijn in. En we zijn klaar! Onze mini vakantie is begonnen en hoe. Dit is precies wat ik zo leuk vind aan roadtrippen met een camper. Je hebt lekker veel vrijheid, kunt gaan en staan waar je maar wilt, de camper brengt je op de mooiste plekjes en je bent in no time klaar.
Wandelen door de natuur van het Dwingelderveld, neerstrijken bij de Bospub voor een borrelplankje en even naar brinkdorp Diever toeren met Siep voor een ijsje bij IJssalon Smaak. Terug bij de camper is het tijd om te koken. Geïnspireerd door de BBQ waar ik onlangs van genoot bij Nordic Woods in Zweden, maken we broodjes vega burger met guacamole, mango en limoen yoghurtsaus. Heerlijk dat campingleven!








Vakantie vieren op Natuurkampeerterrein de Dassenburcht
Na twee heerlijke nachten pakken we Siep weer op (easy peasy, zo gedaan!) en rijden we naar een volgend kampeerplekje. Heerlijk om weer even in Siep te toeren. Een vintage exemplaar en dat betekent: geen stuurbekrachtiging. Maar oh, wat rijdt dit leuk. Al pruttelend komen we aan bij Natuurkampeerterrein de Dassenburcht. Waar we worden verwelkomd door de boswachter van Boswachterij Staphorst. Ook dit Natuurkampeerterrein ligt middenin de natuur. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen door de bossen én over de bloeiende heide. Ik parkeer ons huisje op wielen op één van de kampeerplekjes aan de rand van het Natuurkampeerterrein, waarna we weer lekker verder genieten van onze vakantie met Siep.







Mijn ervaringen met Goboony
Het is wel duidelijk he? Ik ben fan van het platform Goboony en de mogelijkheden die het biedt. Het platform is lekker overzichtelijk, de werkwijze is duidelijk én daarnaast ontvang je wanneer je een camper huurt bij Goboony voorafgaand aan je roadtrip regelmatig een mailtje met tips voor je eerste campertrip, uitleg over het ophalen van je camper, de verzekering en het in te vullen GoForm.
Lijkt het je na het lezen van dit blog ook leuk om een camper te huren via Goboony? Ik ben heel benieuwd welke camper jouw favoriet is en hoe jouw roadtrip bevalt!
Meer leuke kampeertips? Deze blogs vind je misschien ook interessant: → Campspace: De 15 leukste adresjes voor een kampeer- of glampingavontuur → Kamperen: 20x leuke, hippe én handige kampeergadgets → Campings: Kamperen op de mooiste campings van Nederland
Wist je dat... ik een aantal affiliate linkjes / banners in dit artikel heb verwerkt? Dit betekent dat wanneer jij op bepaalde linkjes klikt en iets bestelt of boekt bij deze partij, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niet meer om, maar ik ontvang wel iets extra's. Win-win! :) Mijn roadtrip met Siep de Supper is tot stand gekomen in samenwerking met deelplatform Goboony. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening.
Leave a reply