• Menu
  • Menu
E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen

Ontdek het Drents-Friese Wold met een elektrische chopper van Echopper-Tour.nl | E-chopper huren

Even een keer wat anders dan wandelen en fietsen: een e-chopper huren bij Echopper-Tour.nl waarmee je stilletjes door het Drents-Friese Wold of een ander mooi natuurgebied in Drenthe, Friesland of Groningen zoeft. Vanaf RCN Camping de Roggeberg in Appelscha rijd je een route door dit bijzondere natuurgebied. Door bossen, over de heide en over het Aekingerzand.

Een e-chopper huren bij Echopper-Tour.nl

Een e-chopper is een soort elektrisch aangedreven brommer. Ze zijn dus lekker duurzaam en zien er ook nog eens stoer uit. Ze hebben wel wat weg van choppers (vandaar ook de naam) met het hoge stuur. Een low ride. Een e-chopper huren is super makkelijk. Echopper-Tour.nl heeft namelijk op verschillende locaties in Drenthe, Friesland en Groningen e-choppers voor je klaar staan. Inclusief mooie routes om te rijden met de e-chopper.

Wij pikten die van ons op bij RCN De Roggeberg. Dit is een vakantiepark in het Friese Appelscha aan de rand van NP het Drents-Friese Wold. Maar je kunt de e-choppers ook huren in de buurt van het Dwingelderveld.

Een e-chopper kun je eenvoudig reserveren via de website van Echopper-Tour.nl. Op de website kies je een ophaallocatie uit en vul je de gewenste datum, tijdstip en je gegevens in. Bij verschillende ophaallocaties is het zelfs mogelijk een picknick bij te boeken. Voor een e-choppertour van zo’n twee uur betaal je zo’n 29,50 per e-chopper. Mocht je een iets langere tour kiezen ben je iets meer kwijt. Echopper-Tour.nl zorgt ervoor dat de e-choppers op de afgesproken dag en tijdstip klaar staan bij de ophaallocatie. Bij aankomst krijg je een korte uitleg over zowel het rijden op de e-chopper als over de route. Je telefoon waar de route op te volgen is kun je bevestigen in de telefoonhouder op het stuur. En dan kan het avontuur beginnen!

E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen
E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen

Rijden op de e-chopper

Dat rijden op zo’n e-chopper.. Is dat nu moeilijk? Ik had het dan wel over de looks van een stoere chopper, maar een e-chopper is natuurlijk net even iets makkelijker te besturen dan een Harley Davidson. Gelukkig maar. Het rijden is dan ook heel eenvoudig. Je draait de sleutel om zodat er contact wordt gemaakt met de accu, vervolgens geef je gas door een draai aan het handvat te geven en rem je met de handremmen. Een kind kan de was doen. En dat meen ik echt. Stefan mag dan zijn rijbewijs hebben, ook Karin en ik – zonder enige scooter- en brommerervaring – reden er binnen twee minuten als volleerd e-chopperrijders vandoor. En wat is dit leuk!

Het leuke van de e-echopper (een ‘bijzondere bromfiets’) is dat dezelfde regels gelden als voor het rijden op een fiets. Net als bij de elektrische Vespa op de Veluwe mag je dus op fietspaden rijden. Daar waar gewone bromfietsen niet mogen komen. Ideaal, want zo kun je lekker diep de bossen in. Je rijdt met een gangetje van zo’n 25 km per uur door de natuur. Zonder lawaaiige ronkende motor, maar met een zacht zoemend geluid.

Het Drents-Friese Wold verkennen met de e-chopper

Wij rijden een route door het Drents-Friese Wold. Dit is één van de grootste bosgebieden van Nederland en daarmee een heerlijk gebied om met de e-chopper doorheen te rijden. Vanaf RCN de Roggeberg in Appelscha stappen we op de e-chopper en binnen no-time rijden we geruisloos over fietspaadjes door de bossen.

De route voert ons langs de fotogenieke Bosbergtoren, door Appelscha zelf, door de prachtige bossen én over het Aekingerzand, ook wel de Kale Duinen genoemd. Een prachtige route waarbij je op je e-chopper langs de verschillende hoogtepunten van het Drents-Friese Wold wordt geleid.

→ Lees meer: 10 tips voor een weekendje Appelscha en omgeving
E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen

Kale-Duinen-Aekingerzand-weekendje-weg 1
Drents-Friese-Wold-Appelscha-Doen-in-Nederland
E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen

Ook een e-chopper huren via Echopper-Tour.nl?

Neem dan even een kijkje op de website van Echopper-Tour.nl en boek jouw e-choppertour door één van de noordelijke provincies. Wij vonden het een ontzettend toffe ervaring om met een stoere e-chopper (waar je verrassend makkelijk op weg rijdt) een tocht te maken door de Friese natuur.

E-chopper-huren-Echopperz.nl-Friesland-Drenthe-Groningen

→ Meer inspiratie? Lees ook: 10x het leukste vervoer om Nederland mee te verkennen
→ Lees meer: Tips voor een weekend Appelscha en omgeving - Zuidoost-Friesland
→ Lees ook: Tips voor een weekend Beetsterzwaag en omgeving - Zuidoost-Friesland
→ Lees ook: Leren suppen met de BeginnersSUP van SUP AWAY Heerenveen

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments