• Menu
  • Menu
Campeerd-mini-boeren-camping-off-grid-stable-home-campspace

De off grid Stable Home van Campeerd | Kamperen tussen de paarden en weilanden

In Salland (Overijssel) ligt, tussen de paarden en weilanden een wel heel bijzonder slaapplekje: de off grid Stable Home van boerencamping Campeerd. Je kunt op deze mini camping dus niet alleen overnachten met je eigen kampeermiddel, in een pipowagen, een chalet of een Bell tent, maar ook in een kleine houten a-frame cabin met vuurplaats en zinken buitenbad. Een back-to-basic maar mega uniek plekje in de weilanden dat enkel te bereiken is via een zandpad langs de paarden. Camping ‘bi’j ut peerd’. Lees je mee?

Mini boerencamping Campeerd | Okkenbroek

Naast een paardenpension en een rusthuis voor oude paarden vind je bij Campeerd, gelegen in de regio Salland in het westen van Overijssel, een kleine boerencamping. Je wordt hier verwelkomd door host Zuzan, een gezellige hond, kat, kippen én 25 paarden. Op het kampeerterrein vind je negen kampeerplekken, waarvan drie bestemd zijn voor trekkers. Daarnaast kun je hier logeren in een pipowagen, een chalet, een retro caravan, de off grid Stable Home óf in de Bell Experience. De Bell Experience is gloednieuw en is een grote Bell tent, geschikt voor 2-4 personen, met gezellige zitjes, een houtkachel én een oventje om broodjes te bakken.

De mini camping en de verschillende huuraccommodaties bevinden zich aan de voorkant van de stallen (de enige accommodatie die zich achter de stallen en apart van de andere plekken/accommodaties bevindt is de Stable Home). Je kijkt vanaf het terrein uit op de weide van de rustpaarden. En vanaf het kampeerveld kun je via de stalluiken de paarden gedag zeggen wanneer ze op stal staan. Zuzan, de eigenaresse, heeft een gezamenlijke overdekte vuurplaats gecreëerd, waar je heerlijk kunt zitten bij een vuurtje of wanneer het onverhoopt regent. Daarnaast is er nog een gezamenlijke overdekte plek waar je wandel- en fietskaarten vindt en spelletjes kunt spelen. Op de camping worden eieren van de scharrelkippen verkocht, evenals hout, geurkaarsen en dergelijke. Wat ook een ontzettend welkom gevoel geeft, zijn de groente-, fruit- en kruidentuin waar je vrij het een en ander kunt plukken.

De off grid Stable Home | Een a-frame cabin verscholen tussen de paarden en weilanden

Zuzan, eigenaresse van mini camping Campeerd, heeft niet alleen een enorme passie voor paarden, maar ook oog voor bijzondere slaapplekjes. Ze wist: op het plekje achter de paardenweides moet iets unieks komen te staan. En zo geschiedde. Ze bedacht én bouwde een off grid Stable Home. Een cozy houten a-frame cabin voor 2 personen dat je bereikt via een zandpad langs (en heel eventjes door) de paardenwei. Het huisje wordt omringd door paarden (en de koeien van de buurman) en staat op een heerlijk eigen achteraf plekje. Het ligt afgelegen ten opzichte van de rest van de camping en de stallen, waardoor je een enorm gevoel van privacy ervaart. En uniek? Dat is het zeker. Geen elektriciteit, maar wel kampvuurtjes, koken boven vuur, solar lampen én een buitenbad. Het Stable Home is lekker primitief, maar handig ingericht en helemaal gericht op het buitenleven. Eigenlijk is het gewoon een mega romantisch houten hutje tussen de paarden.

In het hartjeshokje naast het Stable Home vind je een droogtoilet. Maar mocht je liever het sanitair van de camping gebruiken, kan dat ook gewoon. In het huisje, waar vandaan je uitkijkt over de weilanden, staan twee eenpersoonsbedden en ook vind je hier potten, pannen en servies zodat je je eigen maaltje kunt koken. Beddengoed en handdoekenpakketten kun je bijboeken of je kunt lekker je eigen slaapzak/dekbed en kussens meenemen.

Lekker uniek | Badderen in de buitenlucht

En wat dit slaapplekje helemaal af maakt? Het zinken buitenbad. Achter het Stable Home staat, afgeschermd van de buitenwereld en tussen al het groen een zinken bad, waar je uren in kunt badderen. Luisterend naar de loeiende koeien, hinnikende paarden en genietend van de buitenlucht. Wanneer het buiten koud is, stook je een vuurtje onder het bad om het water op te warmen. Hoe cool is dat? Maar in de zomer, wanneer het warm genoeg is, laat je het bad lekker vollopen en het water opwarmen door de kracht van de zon.

Het buitenleven | Koken boven vuur

En geen elektriciteit en warm water betekent natuurlijk ook vuurtjes stoken! Het Stable Home beschikt over een vuurplaats waar je thee kunt zetten en een lekker maaltje kunt fabriceren in de Dutch Oven. En het leuke? Je hoeft het echt niet heel ingewikkeld te maken om dat échte buitenlevengevoel te ervaren. Een soepje, stokbroodje met lekkere dipjes en een fruitsalade en je bent klaar.

When night falls..

En dan, wanneer het vuurt dooft en de avondzon langzaam verdwijnt, is het tijd om lekker in je slaapzak of onder je dekbed te kruipen. Het grote luik kun je via een katrol sluiten. Maar wanneer de nachten warm zijn is het misschien wel minstens zo bijzonder om het luik open te houden en het gevoel van slapen in de buitenlucht te ervaren.

Wakker worden in de Stable Home

Wakker worden in de Stable Home is een feestje. Het eerste wat je doet wanneer je ‘s ochtends wakker wordt? Het luik omhoog, waarna de eerste zonnestralen naar binnen schijnen. Om vervolgens de paarden, die rustig in hun stal staan te wachten tot ze de wei weer in mogen, goedemorgen te zeggen via het stalluik. Ik wandelde nog even door naar het kampeerveld om wat verse munt te plukken in het kruidentuintje. Om vervolgens een ontbijtje te maken in het vroege ochtendlicht. Heerlijk, toch?

Ook slapen in de Stable Home bij Campeerd?

Goed om te weten: Mijn bezoek aan de off grid Stable Home bij boerencamping Campeerd is tot stand gekomen in samenwerking met campingeigenaresse Zuzan. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening. In dit artikel zijn daarnaast affiliate links opgenomen. Dat betekent dat als jij klikt op een link en vervolgens een aankoop doet bij de betreffende partijen, ik daar een klein beetje commissie voor ontvang. Jij betaalt hierdoor niet meer geld, maar ik ontvang wel iets extra's.
→ Lees ook: Mini camping de Houtwal | Kamperen aan de rand van NP Weerribben-Wieden
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.