• Menu
  • Menu
Millinger-Theetuin-Millingerwaard-Nijmegen

De Millinger Theetuin in de Millingerwaard | Een pareltje in de polder

Op een steenworp afstand van de stad Nijmegen, vind je midden in natuurgebied de Millingerwaard een waar pareltje: de Millinger theetuin. Op het moment dat je een voet op de treden van het trapje naar de Millinger Theetuin zet, waan je je plotseling in een exotisch paradijs. En dat in Nederland. Lees je mee?

Natuurgebied de Millingerwaard

Op zo’n 15 km van het centrum van de stad Nijmegen, ligt langs de Waal het natuurgebied de Millingerwaard. Een uiterwaard van zo’n 400 hectare groot met moerassen, bossen, graslanden en rivierduinen. Met een beetje geluk tref je hier tijdens een wandeling of fietstocht wilde Konikpaarden of een kudde badderende Galloway runderen. Ook zijn in de Millingerwaard de grootste knaagdieren van Europa uitgezet: bevers. Af en toe kun je je opgeven voor een beversafari om deze dieren, die in de ooibossen en moerassen zwemmen, te spotten. Fietsen en wandelen door de Millingerwaard is zeker een aanrader!

Natuurgebied-Nijmegen-Millingerwaard-fietsen-wandelen

Fietsen of wandelen naar de Millinger Theetuin

Wandelen en fietsen door de Millingerwaard is niet alleen een aanrader, het is ook de enige manier om bij de Millinger Theetuin te komen. De Millinger Theetuin ligt op zo’n unieke plek in de natuur, dat het niet is toegestaan om met gemotoriseerd vervoer het natuurgebied te betreden. Vanaf het kerkje in Kekerdom wandel of fiets je in 2,5 door De Millingerwaard naar het theehuis.

De Millinger Theetuin

De Millinger Theetuin is al sinds 1992 geopend voor publiek. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een prachtige romantische mediterrane tuin met oriëntaalse invloeden. De toegang tot de tuin bedraagt zes euro per persoon, dit is inclusief consumptie. In het voorjaar, de zomer en in het het najaar kun je elke dag van 10.00 – 18.00 uur genieten van dit pareltje in de polder. Honden zijn (aangelijnd) welkom in de theetuin. Overigens maakten wij direct vrienden met het hondje in de theetuin.

Leukste-theetuinen-theehuis-Nederland

Dwalen over kronkelende paadjes

Wanneer je een voet zet op het trapje naar de thee tuin, waan je je direct in een tropisch paradijsje. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je je nog altijd in Nederland bevindt. Bijzonder mooie borders, fijne zitjes, trappetjes die volledig opgaan in het landschap en kronkelende paadjes waar je op kunt blijven ronddwalen. Een bos van bamboe, sfeervolle doorkijkjes en hoogteverschillen die het geheel nog mooier maken. Naast de meest mooie beplanting en de met heerlijk geurende bloemen begroeide prieeltjes vind je hier ook een Moors theehuis en een prachtig Marrokkaans-Oosters theehuis. Dé plek om (offline) even tot rust te komen. Ware het niet dat je elk snoezig plekje dat je hier tegenkomt wilt vastleggen op foto.

Millinger-Theetuin-Millingerwaard-Nijmegen

Thee en taartjes onder het prieeltje

De Millinger Theetuin is niet voor niets een theetuin. Je kunt hier genieten van een theetje met heerlijke taartjes of voor een high tea. Neem vervolgens plaats onder één van de prieeltjes of op de mooie terrasjes en geniet, geniet, geniet.

Overnachten in de buurt van de Millinger Theetuin?

→ Kamperen of glamping: Camping Bij Ons in Groesbeek (15 km fietsen).

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.