• Menu
  • Menu
Steurshoeve-Zeeland-Schouwen-Duiveland-Oosterschelde-aan-de-kust-aan-het-strand-huisje-met-sauna-lodge

De Kamille Lodge van Steurshoeve | Bijzonder slapen (mét sauna) aan de kust in Zeeland

Steurshoeve: Middenin het Zeeuwse landschap en direct aan de Oosterschelde, is het bijzonder slapen in de Kamille Lodge. Of in één van de andere vier lodges die op het erf van de prachtige hoeve staan opgesteld in het groen. Het groen van vakantie eiland Schouwen-Duiveland. Hier vind je vijf unieke vakantiehuisjes voor één of twee aan de kust in Zeeland. Stuk voor stuk plekjes om op te laden in de natuur, op ontdekkingstocht te gaan door de bossen, te genieten van de houtgestookte sauna óf neer te strijken op je yogamat aan zee. Lees je mee?

Op zoek naar meer buitengewone slaapplekjes in het groen? 

→ Lees dan: 34x mooie Natuurhuisjes in Nederland voor op je bucketlist

→ Blijf je liever nog even in België?  TIP: 7x Bijzonder overnachten in België

 Ook leuk: 13x de leukste slaapplekjes met een houtkachel

Op vakantie bij Steurshoeve in Zeeland

Een plekje voor natuurliefhebbers, boekenschrijvers, rustzoekers, yoga beoefenaars, bosbaders, vogelaars én andere liefhebbers van kleinschalige en bijzondere slaapplekjes. Helemaal aan het einde van de Steursweg op het eiland Schouwen-Duiveland, tegen natuurgebied de Oosterschelde, het haventje van Burghsluis en de Plompe Toren aan, ligt de oude, maar oh zo mooie Zeeuwse Steurshoeve. Saskia is de trotse bewoner van dit bijzondere stukje Zeeland. Een geboren Zeeuw.

Wanneer je de toegangspoort van Steurshoeve passeert, merk je het al. Hier hoef je niks, maar is je doel vooral ontspannen en genieten. Het enige wat je hier op het erf van Steurshoeve hoort is het gakken van de ganzen, het kwetteren en fluiten van andere vogels, de wind door de blaadjes en de bomen en als je heel goed luistert de golven van de Oosterschelde. Verder heerst hier rust. Dit mooie stukje eiland houdt Saskia niet voor zichzelf, maar heeft ze omgetoverd tot een kleinschalig logeerplekje. Helemaal weg van de massa.

Steurshoeve-Zeeland-Schouwen-Duiveland-Oosterschelde-aan-de-kust-aan-het-strand-huisje-met-sauna-lodge

Steurshoeve-Zeeland-Schouwen-Duiveland-Oosterschelde-aan-de-kust-aan-het-strand-huisje-met-sauna-lodge

Kleinschalig logeren | 5 bijzondere lodges in het groen

Op Steurshoeve liggen, verscholen in het groen, vijf leuke lodges. Vakantiehuisjes voor één of twee volwassenen. De lodges, genaamd De Braam, De Meidoorn, De Duindoorn, Kamille en De Vijg, hebben allemaal dezelfde handige indeling én hun eigen terras en tuin. De huisjes staan zo opgesteld dat je niet bij elkaar naar binnenkijkt en dus lekker veel privacy hebt. De grote ramen aan de voorkant en de zijkant van de lodges kijken uit op de tuin en over het erf, waar van alles groeit en bloeit. Wanneer je hier wakker wordt, is het stil. Op de geluiden van de natuur na. Zelf sliep ik in de Kamille Lodge, het vijfde huisje op rij, dat het dichtste bij de sauna staat.

Vakantiehuisje-Zeeland-huren-lodge-huisje-met-sauna-Burgh-Haamstede

Steurshoeve-Zeeland-Schouwen-Duiveland-Oosterschelde-aan-de-kust-aan-het-strand-huisje-met-sauna-lodge

Op zoek naar nog zo'n buitengewoon slaapplekje in Zeeland? 

→ Lees dan: Vakantie vieren in Zeeland in Tiny Poppy of Tiny Josephine

Saunasessies in de houtgestookte sauna

Het perceel van Steurshoeve is 4 hectare groot en dit betekent dat je het erf niet eens af hoeft als je niet wilt. Er zijn – naast je eigen privé plekje met terras en tuin – genoeg plekjes om even neer te strijken op het erf van Steurshoeve. Een gezellige picknick aan een vennetje, een ommetje over het erf, luie leesmomentjes in de hangstoel, lunchen aan de picknicktafel of gezellige avonden bij de kampvuurcirkel? Heerlijk dat buitenleven. En om het helemaal af te maken staat er ook nog eens een houtgestookte sauna op het erf. Verscholen tussen de struiken vind je hier een plekje waar je in alle rust en privacy kunt genieten van één of meerdere saunasessies. Je mag de sauna dan delen met de andere gasten van de lodges, maar door deze te reserveren ben je altijd verzekerd van een plekje.

Steurshoeve-Zeeland-Schouwen-Duiveland-Oosterschelde-aan-de-kust-aan-het-strand-huisje-met-sauna-lodge

Vakantiehuisje-Zeeland-huren-lodge-huisje-met-sauna-Burgh-Haamstede
Vakantiehuisje-Zeeland-huren-lodge-huisje-met-sauna-Burgh-Haamstede
Vakantiehuisje-Zeeland-huren-lodge-huisje-met-sauna-Burgh-Haamstede

Doen in de omgeving van Steurshoeve

Nationaal Park Oosterschelde en de Plompe Toren

Steurshoeve en de vijf lodges liggen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dit is het noordelijkste eiland van Zeeland dat wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer (waar je schijnbaar regelmatig overwinterende flamingo’s kunt spotten) en de Oosterschelde. Steurshoeve ligt dichtbij het dorpje Burgh-Haamstede én direct aan het Nationaal Park Oosterschelde. Vanaf de dijk kijk je uit over de Plompe Toren en talloze watervogels en foeragerende ganzen. Ooit was deze kerktoren het middelpunt van het dorp Koudekerke. Een dorp dat inmiddels in de Oosterschelde is verdwenen. De Plompe Toren uit de 15de eeuw is 23 meter hoog en kun je beklimmen. De Plompe Toren en natuurgebied de Oosterschelde liggen dus op loopafstand van Steurshoeve, maar ook het haventje van Burghsluis. Hier vind je tevens een restaurant, ‘t Oliegeultje, en een strandje.

Plompe-Toren-plompetoren-Schouwen-Duiveland-Zeeland

Boswachterij Westerschouwen

Op zo’n vijf minuutjes rijden van Steurshoeve ligt aan de kust van Schouwen-Duiveland Boswachterij Westerschouwen. Het grootste bos van Zeeland. Een plek waar mijn ouders mij en mijn zussen vroeger vaak mee naartoe namen (vanuit Kamperland waar we toen woonden) om te wandelen. Duinen, zandverstuivingen en dichte bossen vol oude hoge dennen. Vlak is het hier allerminst en wandelen, fietsen en paardrijden kun je hier op zijn best. Op zoek naar een unieke vorm van meditatie? Ga dan eens bosbaden in Westenschouwen. In Nature Walks and Talks organiseert elke week meditatiewandelingen door de duinen en workshops Bosbaden / Shinrin-Yoku.

Strand-Schouwen-Duiveland-Boswachterij-Westerschouwen

Historisch Zierikzee

Of wat dacht je van een bezoekje aan historisch Zierikzee (15 min rijden)? Een stad met meer dan 500 monumentale panden, ophaalbruggen en mooie trapgevels. Ik moet in ieder geval zeker nog eens terug om de Stadsjuwelen Route (5km) te wandelen, te lunchen bij Roekoekoe of Meneer Nilsson en te shoppen bij Dit Dus by Co.

Middelburg en het Kaslokaal in Oostkapelle

Wil je iets meer zien van Zeeland dan enkel Schouwen-Duiveland? Breng dan bijvoorbeeld een bezoekje aan Walcheren. Binnen een halfuur sta je in de historische stad Middelburg, met al zijn monumentale panden, steegjes, pakhuizen en trapgevels. Bezoek hier in ieder geval de Kuiperspoort. Een hofje waar vroeger het Kuipersgilde gevestigd was en waar je nu de pianomuziek hoort weerklinken tussen de pakhuizen. Wandel ook even door de mooie Reigerstraat. Een straatje dat door lokale ondernemers regelmatig versierd wordt met paraplu’s, kerstballen of bloemen. Toen ik er was werd de straat opgevrolijkt door talloze kleurrijke lampionnen. Ontbijten, lunchen bij De Juf, neuzen tussen de boeken bij de Drvkkery en tussen het groen bij Plantaardig, de Stadstuinwinkel. Middelburg is leuk! Trouwens, in Oostkapelle, 20 minuutjes van de Steurshoeve, vind je het Kaslokaal. Een theetuin in een voormalige tuinderskas en zeker weten een stop waard.

Ook overnachten in Zeeland in een lodge op Steurshoeve?

Kijk je er naar uit om even te ontsnappen aan het dagelijkse drukke leven en tot rust te komen in een leuke lodge middenin de natuur? Bij Steurshoeve vind je niet alleen alle rust (en een fijne sauna), maar slaap je ook op een uniek plekje in de natuur aan de Oosterschelde.

Op zoek naar meer buitengewone slaapplekjes in het groen? 

→ Lees dan: 34x mooie Natuurhuisjes in Nederland voor op je bucketlist

→ Blijf je liever nog even in België?  TIP: 7x Bijzonder overnachten in België

 Ook leuk: 13x de leukste slaapplekjes met een houtkachel

Wist je dat... ik een aantal affiliate banners in dit artikel heb verwerkt? Dit betekent dat wanneer jij op een linkje klikt en iets bestelt of boekt bij deze partij, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niet meer om, maar ik ontvang wel iets extra's. Win-win! :) Mijn bezoek aan Steurshoeve in Zeeland  is tot stand gekomen in samenwerking met eigenaresse Saskia. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening.
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.