• Menu
  • Menu
Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake

De droom van Familie Buitenhuys – Huisje 09

Je hebt van die droomplekjes waar je enorm naar uitkijkt om te overnachten en huisje 09 van Familie Buitenhuys is er zo één. Enthousiast reed ik onlangs dan ook naar de provincie Noord-Holland om mij een paar dagen onder te laten dompelen in de knusheid van dit huisje!

Logeren op een historische plek aan het Markermeer

Huisje 09 van Familie Buitenhuys staat op een mooi plekje achter de dijk van het majestueuze Markermeer. Ik leerde vroeger op school over deze plek en nu sta ik er eindelijk. Het Markermeer is ooit onderdeel van de Zuiderzee geweest. Bijzonder toch?

Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake
Bijzonder-overnachten-Noord-Holland

Huisje 09 – On the lake

Huisje 09 heeft een leuke tuin met een aantal zitjes en een bbq/pizza oven, perfect voor een lange zwoele zomeravond. Het huisje oogt ontzettend ruim. Er is een grote keuken met vaatwasser en deze staat barstensvol met gezellige voorraadpotten. Het oogt allemaal heel sfeervol. Mariëlle heeft er voor gezorgd dat de kleintjes zich ook prima kunnen vermaken in dit huisje. Aan de grote keukentafel kunnen de kindjes kleuren of een spelletje spelen. Ik wil eigenlijk weer even kind zijn en aan de ringen hangen die aan het plafond zijn bevestigd.

Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake

Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake

De droom van Mariëlle 

Voor de volwassenen is dit huisje ook ontzettend fijn. Er staat een heerlijk bad in één van de slaapkamers met uitzicht op een open veld. Vanuit bad kijk je uit op de dijk van het Markermeer. Natuurlijk is er ook nog een aparte douche en zijn er twee ruime slaapkamers aanwezig. Ook hier geniet je weer van alle leuke details. Je komt werkelijk ogen tekort. Er is met hart en ziel gewerkt aan dit huisje. Mariëlle had een droom en dat merk je. Nee, dat vóel je. In alles!

Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake

Overnachten-Familie-Buitenhuys-huisje-9-on-the-lake

Uitstapjes in de omgeving 

Een bezoek aan Enkhuizen is een must wanneer je in huisje nummer 09 verblijft. Dit stadje uit de Gouden Eeuw is absoluut de moeite waard. De entreepoort van Enkhuizen is al prachtig, ik ben dan ook benieuwd wat mij nog meer te wachten staat. Tijdens mijn wandeling geniet ik van de gezellige straatjes, de monumentale panden en de prachtige boten die in de haven liggen. Ook Hoorn ligt in de buurt en is ook zeker een bezoek waard. Kortom, aan vertier geen gebrek.

Enkhuizen-Hoorn-Noord-Holland

Ook verblijven bij Familie Buitenhuys?

Mariëlle en Tobias hebben hun droom uit laten komen en hebben een prachtig kleurrijk huisje aan het Markermeer waar ze met recht trots op mogen zijn. Zij hebben inmiddels meerdere huisjes waar je kunt verblijven en ze zijn stuk voor stuk uniek. Kun je niet wachten om ook eens te overnachten bij Familie Buitenhuys in Huisje 09 of één van de andere drie huisjes? Kijk dan even op de website van Familie Buitenhuys of op de Airbnb pagina van Huisje 09 waar je je verblijf direct kunt boeken.


Nathalie

Reizen is mij met de paplepel ingegoten, als klein meisje gingen we wekenlang kamperen in Zuid-Frankrijk. Hier heb ik hele mooie herinneringen aan, ik denk dat hier de liefde voor het reizen en de wereld verkennen is begonnen. Andere culturen leren kennen, lokale gerechten proeven, slapen op de meest mooie plekjes en genieten van de natuur.. Ik word ontzettend gelukkig van reizen.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments