• Menu
  • Menu
LEAVV-e-camper-huren-charme-camping-hartje-groen-maashorst

Natuurkamperen op zijn mooist | Charme camping Hartje Groen in de Maashorst

Middenin natuurgebied de Maashorst in Noord-Brabant ligt charme camping Hartje Groen. Een charmecamping die wij direct in ons hart sloten. De natuur, de gemoedelijkheid, de prachtige plekjes.. Dit is natuurkamperen op zijn mooist. Deze camping heeft ruime groene kampeerplaatsen en ligt verscholen tussen de bossen en mag dan ook met recht een natuurcamping genoemd worden. Wat een pareltje. Overigens kun je op Hartje Groen niet alleen genieten van toffe kampeeravonturen, maar kun je bij De Boshut aan de rand van de camping ook heel goed terecht voor een drankje en een hapje. Lees je mee?

[toc]

Charme camping Hartje Groen

Natuur, rust en ruimte. Als je daar naar op zoek bent tijdens je vakantie, dan zit je he-le-maal goed bij Hartje Groen. Hartje Groen is niet voor niks een charmecamping. Wanneer je het terrein op rijdt voel je al direct dat het goed zit. Je vindt hier enkel toeristische kampeerplaatsen (dus geen vaste plaatsen): 150 kampeerplaatsen verspreid over wel 13 hectare.

De camping bestaat uit verschillende kampeervelden, elk met een eigen karakter. Zo zijn er de plekken ‘Aan de Dreef‘ een ruim veld en het dichtste bij het grote sanitair en de Boshut, en aan de Bremweide. De Bremweide bestaat uit (voor het gevoel) meerdere kleinere kampeerveldjes waar sfeervolle ruime plekken zijn gecreëerd. Wil je direct aan het watertje én in het zonnetje kamperen? Dan zit je goed bij de vier Kiet-kampeerplaatsen, naast groepsaccommodatie De Kiet. Wanneer je de kampeerplaats met kas huurt kun je zelfs gebruik maken van een gemeubileerde kas die uitkijkt op het vennetje. Een prachtig plekje, waar tijdens ons bezoek een heerlijk geel klassiek VW busje stond. En als laatste zijn er nog de plekken aan De Wijst. Vijf kampeerplekken met uitzicht / en of aan het water. De camping is autoluw, wat ten goede komt aan het vakantiegevoel en de rust.

LEAVV-e-camper-huren-charme-camping-hartje-groen-maashorst
Charme-camping-Hartje-Groen-de-Boshut

Het mooiste plekje van de camping

Het allermooiste plekje van de camping wil ik je natuurlijk niet onthouden: De Wijst nummer 5. Althans, dat vonden wij. Met de e-camper van LEAVV stonden wij op dit prachtplekje en we wilden eigenlijk niet meer vertrekken. Tussen de kampeerplaats met de kas en het natuurwatertje door reden wij de e-camper naar dit plekje toe. Even keren en we konden gaan genieten. ‘s Ochtends vroeg een zonnetje en ‘s avonds opnieuw een zonnetje op de bol. Maar ook lekker veel bomen om ons heen die op warme dagen voor hele fijne schaduwplekjes en verkoeling zorgen. Ja, en dan is er nog het uitzicht. De Wijst nummer 5 ligt aan het speelven en dat is ontzettend mooi. Ik kon uren blijven kijken naar de jonge eendjes die heel stoer zelf op onderzoek uit gingen en als het spannend werd snel weer terugkeerden naar moeder eend.

→ Lees ook: Groen op reis met een e-camper van LEAVV 
Roadtrip-LEAVV-camper-huren-Charme-camping-Hartje-Groen-Maashorst

Natuur op de camping

Hartje Groen is een groene camping en dat is terug te zien. Op de camping is van alles te zien en te ontdekken voor de natuurliefhebber. Zo is er aan de rand van de camping een vlinderidylle met wandelpad aangelegd in samenwerking met biologen, natuurwetenschappers en de Vlingerstichting. Je vindt hier de wereld aan bloemen, bijen en vlinders. Ook zijn verspreid over de camping veel nestkasten voor vogels en vleermuizenkasten opgehangen. Naast de natuurvijver / het speelven met kabelbaan zijn er op verschillende plekken zijn natuurspeelplekken gecreëerd voor kinderen. Volgens mij hoeven kinderen (ok en volwassenen) zich hier echt geen moment te vervelen.

ANNA-cabin-Holenberg

Het sanitair

Camping Hartje Groen beschikt over één groter sanitairgebouw en over vier kleine sanitairhuisjes in blokhutten. Vanaf ons kampeerplekje, De Wijst 5, waren de kleine sanitairhuisjes aan de Bremweide het dichtste bij. Dus het grotere sanitair hebben we eigenlijk geen gebruik van gemaakt. De kleine sanitairhuisjes, die elk beschikken over twee toiletten en twee douches en afwasplekken aan de voorkant, waren ontzettend schoon en dat is fijn!

De Boshut

Aan de rand van charmecamping Hartje Groen kunnen kampeerders én actieve wandelaars of fietsers bij de gezellige Boshut terecht voor een hapje en een drankje. Broodjes, ijscoupes, tosti’s, borrelhapjes en salades. Er staat van alles op de kaart. Ik ben zelf een redelijk vroege vogel én vind ontbijten voor de (in dit geval) e-camper gewoon te leuk. Maar bij De Boshut kun je ook terecht voor een ontbijtplankje. De Boshut is overigens een officieel Brabants Fietscafé, waardoor je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een reparatiekit of een fietspomp. En terwijl je geniet van een bakje nacho’s, kun je je e-bike rustig opladen bij het oplaadpunt.

De-Boshut-De-Maashorst-Noord-Brabant

De Maashorst

Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, De Maashorst, stond al enige tijd op mijn lijstje om te bezoeken. En hoe idee is het dan dat je vanaf de camping zo het natuurgebied in wandelt en fietst? De Maashorst wordt gezien als het oergebied in Brabant en is echt een natuurpareltje. Met een beetje geluk spot je hier (van voldoende afstand natuurlijk) Wisenten, Exmoorpony’s en de Tauros. Je fietst en wandelt door bossen en over heidevelden en het is echt gewoon prachtig. Een leuke route om te fietsen is het ‘Fietsrondje Maashorst’ van zo’n 45 kilometer. Deze route is eventueel ook op te splitsen in twee routes en voert je zowel door De Maashorst als door het iets noordelijker gelegen Herperduin (waar je een prachtige uitkijktoren vindt).

Fietsen-De-Maashorst-Noord-Brabant
Fietsen-De-Maashorst-Noord-Brabant

 Deze camping maakt ook deel uit van het artikel: Een roadtrip van 7 dagen door het zuiden van Nederland met een e-camper van LEAVV 
 Lees ook: Camping Bij Ons in Groesbeek
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.