• Menu
  • Menu
It-dreamlan-friesland

Camping it Dreamlan – een droom van een natuurkampeerterrein in Friesland

Op een oude terp bij Kollumerpomp in Friesland, dichtbij het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee, vind je camping en natuurkampeerterrein It Dreamlân. Een kleine en sfeervolle natuurcamping omgeven door weilanden vol grazende schapen en water.

Overnachten op It Dreamlân 

Op Camping It Dreamlân vind je zo’n 25 kampeerplaatsen, waarvan een aantal op de terp, een aantal tussen de bomen en een aantal in het veld. De plekken in het veld zijn alleen toegankelijk voor tenten.

Wij verbleven twee nachten op deze natuurcamping in onze tent en hebben echt enorm genoten. Bij aankomst werden we naar onze kampeerplek in het veld gebracht; en wat een plek! Een en al natuur. Hoge grassen rondom de plek en een weids uitzicht over het watertje Dwarsryd. Hier wilden we onze tent wel opzetten. 

It-dreamlan-friesland
it-dreamlan-friesland

Met de bolderkar naar de kampeerplek

Met de auto konden we, ondanks dat we het natuurkampeerterrein een heel eind op konden rijden, niet helemaal bij de kampeerplek komen. Gelukkig was er de bolderkar, waar we al onze kampeerspullen op konden stapelen en die we mee konden nemen naar onze plek. Even snel de tent opzetten om vervolgens met een wijntje en een boek van het uitzicht te genieten. 

Liever kamperen tussen de bomen of glamping in de trek-in?

Ook dat kan! Wanneer je een reservering maakt, kun je kiezen voor een kampeerplek in het veld, tussen de bomen of op de terp. Bij een plek tussen de bomen heb je wat meer schaduw, wat op een hete zomerdag erg fijn is. Die schaduw heb je niet bij een plek in het veld. Maar het weidse uitzicht maakt hier veel goed. De mooiste plekken zijn hier overigens voor de tenten. En het leuke aan deze natuurcamping is, is dat er echt veel tenten zijn. Maar ook met een kampeerbusje, caravan of camper kun je op It Dreamlân terecht.

Is kamperen toch niet helemaal je ding? Lees dan eerst even het artikel dat ik schreef over comfortabel kamperen. Kamperen is echt leuk en kun je leren (waarderen)! Zo niet, dan kun je altijd nog kiezen voor glamping in één van de toffe trek-ins die op de camping staan.

kamperen-kun-je-leren
It-dreamlan-friesland

De weilanden in en het water op met de kano

Vanaf het natuurkampeerterrein It Dreamlân kun (en mag!) je zo de omringende weilanden vol schaapjes in wandelen. Bij het water liggen ook twee 3-persoons Canadese kano’s en twee 1-persoonskayaks. Deze mag je als gast van It Dreamlân gratis gebruiken. Vanaf de camping vaar je dan ook zo weg. Over het Dwarsryd, langs grazende schapen en uitgestrekte weilanden. Heerlijk!

It-dreamlan-friesland
It-dreamlan-friesland
It-dreamlan-friesland
It-dreamlan-friesland

Wat een droomplek!

Reserveren is bij Camping it Dreamlân (in ieder geval in het hoogseizoen) een must! Op de camping vind je één sanitairgebouw, met een paar douches en een paar wc’s. Voor een terrein als dit normaal gesproken voldoende. Echter, in deze rare tijden van corona, is alles een beetje anders dan anders. Douchen gaat namelijk op inschrijving. Dit betekent dat je van tevoren via een inschrijfformulier aangeeft wanneer je gebruik wilt maken van de douches. Dit betekent iets minder vrijheid, want je moet je tenslotte op een bepaalde tijd naar het sanitair begeven, maar het betekent ook dat we ondanks deze coronatijden nog altijd kunnen kamperen. En dat is heel wat waard. Kortom, een droomplek wanneer je op zoek bent naar rust en uitzichten over het Friese landschap. Ja, ondanks de vele gezinnen met (jonge) kinderen die op de camping staan, is het een en al rust. P.s. huisdieren zijn ook (aangelijnd) toegestaan!

Wat te doen in de omgeving van Camping It Dreamlân?

Naast wandelen en kanoën vanaf de camping is er nog veel meer te doen in het noordoosten van Friesland. Neem bijvoorbeeld even een kijkje in het artikel dat ik schreef met de leukste tips voor een bezoek aan het noordoosten van Friesland, breng een bezoekje aan Elfstedenstad Dokkum, ga wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer of zeehonden spotten op de Waddenzee.

→ Lees ook: De leukste uitjes in Noordoost-Friesland
→ Lees ook: Tips voor Elfstedenstad Dokkum
→ Lees ook: Op ontdekkingstocht in Nationaal Park Lauwersmeer
Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Deze kaart is één kalenderjaar geldig en geeft je het recht om met je gezin óf het met jou kamperende gezelschap van max. 4 personen (inclusief jezelf) samen gebruik te maken van een kampeerplek op de terreinen. Je kunt de Natuurkampeerkaart mét of zónder Het Groene Boekje bestellen. De prijs is gelijk.  

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.