• Menu
  • Menu
Camping-de-Waps-Oudemirdum-Friesland 1

Camping De Waps in Oudemirdum – Friesland

Onze tent(en) hebben we inmiddels al een keer of vijf op gezet op Camping De Waps in het Friese Oudemirdum en dat heeft maar één reden. Het is er zo fijn! Elke keer weer. De Waps is een natuurcamping in Gaasterland, omringd door bossen en weilanden en aan de rand van het dorpje Oudemirdum waar het heerlijk kamperen is.

Kamperen in het bos

Vanuit welke richting je ook komt (de bossen of het gezellige Oudemirdum), wanneer je bij Camping De Waps aan komt voel je het direct: Vakantie! Rust, natuur en alleen nog maar genieten. De camping kan met recht een charme camping genoemd worden. Bij de receptie word je hartelijk welkom geheten, waarna je of een plekje mag uitzoeken of naar je van tevoren gekozen plekje kunt rijden. En dan kan het genieten van Friesland pas echt beginnen.

Overigens vind je echt allerlei soorten plekjes op de camping. Zo zijn er een aantal plekjes die wat hoger gelegen zijn (topplekjes trouwens!) en daarom perfect zijn voor tentkampeerders. Verder kun je kiezen voor een rustig plekje aan de bosrand of voor een wat centraler gelegen plekje. Er zijn plekjes met lekker veel privacy, met veel schaduw of juist met veel zon. Maar waar je je kampeermiddel ook neerzet, overal ervaar je de prachtige natuur om je heen.

Het hoort er voor ons een beetje bij: wanneer we op Camping de Waps in Oudemirdum staan, eten we altijd één avond patat. Patat van Pake welteverstaan. Naast de receptie van de camping vind je de snackbar waar je patat, snacks en ijs kunt halen. Ok en een lekker drankje. En of je nu de patat voor de tent of op het gezellige buitenterras met balletbanken wilt opeten, is aan jou. Ook kun je lekkere broodjes bestellen die de volgende ochtend versgebakken op je liggen te wachten.

Camping-de-Waps-Oudemirdum-Friesland 1

Camping-de-Waps-Oudemirdum-Friesland 1

Honden welkom op Camping de Waps

Honden zijn (aangelijnd) welkom op De Waps! En ik kan je vertellen dat Butch het altijd heerlijk vindt op deze camping. Hij voelt zich direct thuis, is de hele dag buiten en kan lekker vaak wandelen vanaf de camping. Met andere woorden: een paradijs voor honden.

Hondenlosloopgebied – Hondenbos in Elfbergen

Vanaf Camping De Waps wandel je zo het hondenbos in dat is gecreëerd in het bos Elfbergen. Dit is een gebied van zo’n 20 hectare tussen Camping De Waps en de Beukenlaan boven Oudemirdum waar je hond (onder appèl) mag loslopen. Ideaal! (Mocht je niet zo’n fan zijn van loslopende honden, geen paniek! De Waps ligt aan de bosrand, waardoor je op verschillende plekken de camping kunt verlaten en het bos in kunt wandelen. Ook buiten het losloopgebied.)

Klik hier voor een kaartje van het hondenlosloopgebied in PDF. Net boven het dorp Oudemirdum zie je een icoon van een wigwamtent aan de Fonteinwei, dit is waar Camping De Waps is gevestigd. Schuin boven de camping zie je het hondenlosloopgebied, waar je vanaf de camping direct zo naartoe wandelt.

Losloopgebied-hond-bos-Elfbergen-Friesland
Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.