• Menu
 • Menu
Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Blauw busje | Een retro Volkswagen T2 camper huren | Idyllisch roadtrippen en kamperen

Roadtrippen en kamperen met een retro Volkswagen T2 Camper, een droom die bij veel lezers (terecht) op de bucketlist staat en die je eenvoudig uit kan laten komen door een VW busje te huren bij Blauw Busje in het Overijsselse Dalfsen. Blauw Busje verhuurt namelijk oldtimer Volkswagen T2 busjes voor een dagje toeren, voor kampeerweekendjes en zelfs voor een hele vakantie.

Of je nu een dagje wilt roadtrippen door het Vechtdal met je vriendinnen of het hele gezin, je busje op een idyllisch kampeerplekje in het bos of aan het water parkeert of juist de grens over gaat richting het zonnige Zuiden, bij Blauw Busje kun je deze dromen realiseren. En jeetje, wat blijven ze leuk he die retro Volkswagen busjes? Ik ging met het blauwe kampeerbusje van Blauw Busje op pad en genoot van een ontzettend leuke roadtrip én een heerlijk kampeeravontuur. Lees je mee?

Het ontstaan van Blauw Busje | De wereld ontdekken vanuit een VW busje

Niek en Marleen, de oprichters van Blauw Busje, zijn dol op reizen én op klassieke Volkswagen busjes. De perfecte combi voor een flink portie slow travel zo blijkt. Tien weken lang reisden Niek en Marleen namelijk door Europa met een retro Volkswagenbusje. Dit beviel zo goed, dat ze de ervaring die ze tijdens deze reis op hebben gedaan willen delen en ons willen laten meegenieten van deze unieke manier van reizen. Ze besloten om Blauw Busje op te richten. Een verhuurbedrijf van retro VW busjes en campers. En dat is te gek, want op deze manier kunnen ook wij genieten van het gevoel van vrijheid en avontuur dat een oldtimer Volkswagen busje geeft.

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

De Volkswagen busjes van Blauw Busje

Bij Blauw Busje kun je momenteel drie toffe Volkswagen busjes huren:

 • Een blauw 9-persoonsbusje voor leuke uitjes met je vriend(inn)en of met de hele familie.
 • Een blauw kampeerbusje met 5 zitplekken en 4 slaapplaatsen (dit is de te gekke Volkswagen T2 camper waar ik mee op pad was)
 • En een parelwitte Volkswagen T2 camper met 5 zitplekken en 2 slaapplaatsen voor een te gekke kampeer- en roadtrip.

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Vrijheid, vertragen en avontuur met Blauw Busje | Slow travel

Yes, eindelijk is het zover! Een avontuur waar ik al geruime tijd naar uitkijk, ik ga op pad met een Blauw Busje. Bij aankomst in Dalfsen krijg ik van Marleen een korte uitleg over het busje dat al staat te shinen in het zonnetje. Ik krijg instructies over het uitklappen van het hefdak en het opzetten van de luifel en Marleen laat me zien waar ik alle spullen kan vinden en hoe het rijden in het busje werkt. De blauwe Volkswagen T2 Camper van Blauw Busje is een echte oldtimer en stamt uit 1978 maar verkeert in ontzettend goede staat.

Nadat ik mijn spulletjes heb overgeheveld in het busje is het zover. Ik start de motor (en laat hem direct een paar keer afslaan, maar dat hoort erbij he? Even wennen!) en hoor het gezellige gepruttel van de motor achterin het busje. Toeren maar! Daar ga ik, met mijn (tijdelijke) huisje op wielen. Wat is dit heerlijk zeg. Het schakelen en sturen went ontzettend snel en het busje rijdt als een zonnetje. En het rijden in het busje? Dat zorgt voor instant happiness en een lach op jouw (en andermans) gezicht. Het busje mag dan stralen en en in goede staat zijn, hij of zij is natuurlijk wel op leeftijd. Rustig aan rijden is dus het advies. En ook meteen het allerleukste. Slow travel. Want wie langzaam gaat, ziet meer!

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Roadtrippen door het Vechtdal met een retro Volkswagen busje

Of je nu in het Vechtdal wilt roadtrippen of een andere bestemming op het oog hebt, het is helemaal jouw keuze. Zelf koos ik ervoor om een roadtrip te maken door het Overijsselse Vechtdal. Een ontzettend mooie regio vol leuke bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden en kronkelende weggetjes. Het Vechtdal ligt rond de rivier de Overijsselse Vecht. Hier kun je genieten van het eindeloze groen, van de rivier de Vecht, van de paarse heidevelden en van prachtige bosgebieden. Het Overijsselse Vechtdal geeft je een gevoel van ruimte, authenticiteit en rust. Ik kom er heel graag.

En met het Volkswagen busje van Blauw Busje is het helemaal te gek. Toeren over leuke binnendoorweggetjes vol fluitenkruid, door groene bossen en langs landgoederen en kastelen. Even stoppen bij de Sahara (de enorme zandverstuiving van Ommen). En als kers op de taart picknicken op het mooiste plekje dat je maar kunt vinden. En dat is meteen het leuke van toeren met een Volkswagen kampeerbusje. Je kunt gaan waar je maar wilt, maar je kunt ook stoppen waar je maar wilt. Zo parkeerden wij het busje De Besthmenermolen in Ommen, waar we genoten van een heerlijke picknick onder het luifeltje.

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Tips voor een roadtrip door het Vechtdal

Ga je ook roadtrippen door het Vechtdal? Dan vind je hier alvast een paar leuke tips om langs/heen te rijden:

 • Lekkers inslaan voor je picknick bij Siss&Bro Bakery in Ommen
 • Verse aardbeien kopen bij aardbeienboerderij en theeschenkerij RozemArrie in Ommen
 • Picknicken bij de Besthmenermolen in Ommen
 • Een terrasje pakken bij Hotel Mooirivier
 • Bezoek de Sahara in Ommen, een zandverstuiving waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken of spelen in het zand
 • Rijd naar Kasteel Eerde, Kasteel Eerde (Kasteellaan 1 in Ommen), tegenwoordig een internationale school, ligt in een park met monumentale lanen en bossen. Het landgoed is zo’n 540 hectare groot. Vanaf de toegangsbrug heb je een mooi uitzicht op het voorplein, het kasteel en de gebouwen waar de bedienden vroeger woonden en stallen gevestigd waren. 
 • Wandelen tussen de (bloeiende) heide op de Lemelerberg. Eind augustus staat de heide op de Lemelerberg in bloei en is het echt een genot om hier te wandelen. P.s. In de zomervakantie worden er door Yoga Ommen yogalessen gegeven aan de voet van de Lemelerberg, op natuurcamping de Lemeler Esch.

Je kunt er ook voor kiezen om (een deel van) de mooie Sallandroute te rijden. Deze route voert je over mooie binnendoorweggetjes, door pittoreske dorpjes en langs de IJssel. De route voert je onder meer door Dalfsen, Vilsteren, Ommen, Hellendoorn en over de Holterberg. De Holterberg is onderdeel van de Sallandse Heuvelrug en dit is een prachtig natuurgebied (met name eind van de zomer wanneer de heide in bloei staat). De Sallandroute is bewegwijzerd met zeskantige bruin-witte borden.

→ Lees meer: 8x het leukste van het Overijsselse Vechtdal

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Lemelerberg-wandelen

Kamperen met een retro Volkswagen T2 camper

Wat er nóg leuker is dan toeren met een tof VW busje? Kamperen met een retro Volkswagen T2 Camper van Blauw Busje. Een en al nostalgie en een fijn buitenlevengevoel, Je busje na een dagje toeren parkeren op een idyllisch kampeerplekje op een toffe natuurcamping aan het water of in het bos. Zelf parkeer ik de VW bus op een idyllisch kampeerplekje in het berkenbosje van Natuurkampeerterrein de Rietkraag bij Lemelerveld. Even het dakje omhoogklappen en vlaggetjes ophangen voor dat extra vakantiegevoel, de stoelen en tafel naar buiten en je bent klaar. Zeker weten dat jouw busje de show steelt op de camping. Wat een plaatje zeg!

Wat theewater opzetten in de fluitketel en met lekkere koekjes erbij neerploffen voor je busje. Genieten maar! En wanneer je dan ook nog een vuurtje kunt maken in de houtkachel op je kampeerplek, is dat buitenlevengevoel helemaal compleet. Voor je naar bed gaat maak je het bed op en kun je lekker nog even lezen in bed. Met de achterklep open natuurlijk, want hoe leuk is dat?

De blauwe Volkswagen T2 camper heeft vier slaapplaatsen. Zo kun je boven in het hefdak een slaapplek creëren en tover je beneden in het busje de bank in no time om naar een bed. Verder is het kampeerbusje helemaal ingericht om te kamperen. Koken doe je op het kooktoestelletje in de bus en in de kastjes vind je allerlei potten, pannen en servies (en leuke spelletjes en boeken). Er is een koelkastje en een wastafel met stromend water. Het enige wat je hoeft mee te nemen voor een kampeeravontuur met Blauw Busje is wat lekker eten en je koffertje of rugtas met kleding.

→ Lees ook: 20 leuke, hippe en handige kampeergadgets voor op de camping
Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Leuke campings voor een kampeeravontuur met Blauw Busje

Ga je kamperen met Blauw Busje maar wil je niet al te ver hoeven rijden? In een straal van zo’n 50 km rondom Dalfsen liggen heel wat mooie campings en Natuurkampeerterreinen waar je samen met jouw Blauw Busje meer dan welkom bent:

 • Natuurkampeerterrein de Rietkraag in Lemelerveld: Het Natuurkampeerterrein waar het grootste deel van bovenstaande foto’s is gemaakt. Want De Rietkraag is het plekje waar ik Blauw Busje parkeerde en genoot van een kampeeravontuur. Bij Natuurkampeerterrein de Rietkraag is er voor ieder wat wils. Kamperen tussen de groene hagen in de zon, met een weids uitzicht over het Overijssels kanaal en de weilanden of, zoals ik deed, op een plekje in het berkenbosje. Vind je het gezellig om een vuurtje te stoken? Bij De Rietkraag kun je een houtkacheltje huren, waardoor je ook op frissere avonden lekker buiten bij je busje kunt zitten.
 • Camping de Houtwal in Paasloo: Idyllisch kamperen aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Tegen de houtwallen ligt de alpacaweide met de alpaca’s Murphy, Nino en Paco en de gezamenlijke campinglounge waar je kunt koken en spelletjes spelen. Van marshmallows roosteren boven het kampvuur tot boogschieten in de boomgaard en van een high tea voor de tent tot badderen in de hottub naast de alpaca’s. Een vuurtje maken in een vuurschaal voor je busje mag hier trouwens ook. Wat een sfeertje hangt hier. 
 • Camping Huttopia de Roos: Een natuurcamping in het Vechtdal. In het Overijsselse Beerze ligt aan de rivier de Vecht de natuurcamping de Roos. Een droom van een camping voor de echte kampeerder. Wanneer je de Roos op rijdt ervaar je meteen dat fijne natuurgevoel. Daarnaast vind je allerlei verschillende soorten kampeerplekjes: voor iedereen wat wils. Op een gezellig veld vol tenten en unieke kampeermiddelen, een plekje middenin in het bos, of juist aan het water.
 • Natuurkampeerterrein de Klashorst: Een natuurkampeerterrein in het Vechtdal dat ik komende zomer ga ontdekken. Mijn ervaring(en) kan ik dan ook nog niet met je delen, maar volgens mij is dit een echt plekje voor natuurliefhebbers.
 • Camping Diever in.. Diever: Kamperen in het bos. Op een steenworp afstand van het gezellige brinkdorp Diever in Drenthe (met de lekkerste ijsjes) en aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, vind je deze natuurcamping waar je kampeert tussen het groen. Een camping die vergeleken met bovenstaande campings en natuurkampeerterreinen wat groter is, maar klein en knus aanvoelt door de verschillende veldjes en bosrijke plekjes.

→ Lees ook: De 15 leukste Campspace adresjes voor een glamping- of kampeeravontuur

→ Of ga naar: Kamperen op de mooiste campings van Nederland

Natuurkampeerterrein-de-Rietkraag-Lemelerveld-berkenbosje-kamperen-camping-Vechtdal-Overijssel-kleine

Wil je Blauw Busje huren voor een dagje toeren of een kampeeravontuur?

Sinds ik met Blauw Busje op pad ben geweest ben ik (weer) aan het dromen over een eigen kampeerbusje. Helaas is dat nog niet zover. Maar gelukkig is er Blauw Busje, waar je Volkswagen T2 busjes en campers huurt voor een dag óf voor langer. Nu is het jouw beurt! Heb je zin gekregen om je spullen te pakken, een weekend of een weekje te vertragen en te gaan toeren of kamperen met een Volkswagen busje? Huur dan een Blauw Busje.

Blauw-busje-Volkswagen-T2-Camper-VW-huren-Dalfsen-Overijssel-kamperen

Wist je dat... ik een aantal affiliate linkjes / banners in dit artikel heb verwerkt? Dit betekent dat wanneer jij op een linkje klikt en iets bestelt of boekt bij deze partij, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niet meer om, maar ik ontvang wel iets extra's. Win-win! :) Mijn roadtrip met de Volkswagen T2 Camper is tot stand gekomen in samenwerking met Marleen, de eigenaresse van Blauw Busje. Alles wat je leest, is mijn persoonlijke ervaring en mening.

Kirsten

Mijn naam is Kirsten en ik ben het gezicht achter het Nederlandse reisblog Where She Goes. Dol op reizen, fotografie, natuur, kamperen en bijzondere slaapplekjes. Via woord en beeld hoop ik jou te inspireren op ontdekkingstocht te gaan. Er is zoveel moois te zien, zoveel leuke manieren om de wereld te ontdekken en zoveel om van te genieten.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.